TEFCE - Cap a un marc europeu per a la Participació Comunitària en l'Educació Superior

El projecte TEFCE contribuirà directament a aquesta nova agenda en proposar un marc per a un enfocament europeu comú per a la participació de la comunitat en l'educació superior.

S'ha llançat un projecte internacional per abordar una nova prioritat a l'agenda de polítiques de la UE per a l'educació superior: la participació comunitària de les universitats. El projecte (titulat 'TEFCE - Cap a un marc europeu per a la Participació Comunitària en l'Educació Superior') desenvoluparà eines per ajudar les universitats a interactuar millor amb les seves comunitats a nivell local i regional per tal d'abordar necessitats socials urgents. El projecte TEFCE, que durarà entre 2018 i 2020, està dirigit per l'Institut per al Desenvolupament de l'Educació (Croàcia) i la Technische Universität Dresden (Alemanya) i reunirà investigadors, universitats, autoritats locals i xarxes universitàries de set Estats membres de la UE.

Una de les quatre prioritats d'acció en l'Agenda Renovada de la UE per a la Modernització de l'Educació Superior (2017) és "construir sistemes d'educació superior inclusius i connectats", el que significa garantir que "les institucions d'educació superior no siguin torres d'ivori, sinó un aprenentatge cívic comunitats connectades a les seves comunitats ".

El projecte TEFCE contribuirà directament a aquesta nova agenda en proposar un marc per a un enfocament europeu comú per a la participació de la comunitat en l'educació superior. El projecte primer avaluarà les investigacions existents i les iniciatives que han intentat mesurar el compromís de la comunitat amb les universitats. El projecte desenvoluparà llavors una "caixa d'eines" que podria ajudar a les universitats i als responsables de les polítiques a nivell de la UE a fomentar una major participació comunitària i que podria proporcionar una mesura significativa del nivell de compromís comunitari d'una institució.

L'equip d'experts del projecte inclourà investigadors de la Universitat de Twente (Centre d'Estudis de Política d'Educació Superior), Universitat de Gant (Centre de Governança de l'Educació Superior de Gant), Institut de Tecnologia de Dublín, Universitat de Rijeka (Facultat de Filosofia) i l'Institut de el desenvolupament de l'educació. Les universitats i les autoritats locals de les ciutats de Dresden (Alemanya), Dublín (Irlanda), Enschede (Països Baixos) i Rijeka (Croàcia) duran a terme una prova pilot de la caixa d'eines desenvolupada, i el Consorci europeu d'universitats innovadores, Global University Network for Innovation (representada per l'Associació Catalana d'Universitats Públiques) i l'Institut de Política Pública i Gestió de Lituània proporcionaran coneixements addicionals.

El projecte TEFCE està cofinançat pel programa Erasmus + de la Comissió Europea a través del pla de finançament Key Action 3: Projectes de cooperació amb visió de futur, per al qual es publica una convocatòria un cop cada tres anys. El projecte va ser un dels 17 projectes seleccionats per al finançament a nivell de la UE (de 78 sol·licituds).

ue

També et pot interessar