Globlal University Network for Innovation (GUNi)

La Global University Network for Innovation és una xarxa internacional creada el 1999 en el context del Programa de Càtedres UNITWIN/UNESCO per part d’UNESCO, la Universitat de Nacions Unides (UNU) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) després del Congrés Mundial d’Educació Superior de la UNESCO (WCHE) al 1998 per donar continuitat i facilitar la implementació de les principals decisions adoptades durant aquest.

L’Associació Catalana d’Universitats Públiques en té el Secretariat i la Presidència. La GUNi és una xarxa de 210 membres de 78 països diferents, incloent les Càtedres UNESCO en Educació Superior, institucions d'educació superior, centres de recerca i xarxes relacionades amb la innovació i el compromís social. La GUNi compta amb oficines regionals a Àsia i el Pacific, Amèrica Llatina i el Carib, Àfrica Sub-Sahariana, els països àrabs i Europa i Nord-Amèrica (EEUU i Canadà). Des de la seva creació, la missió de la GUNi ha sigut la de reforçar el rol de l'educació superior en la societat tot contribuint a la renovació de les visions i polítiques al voltant del món sota una visió de servei públic, rellevància i responsabilitat social.

 

La GUNi treballa de cara a tres grans objectius:

-Animar a les Institucions d'Educació Superior a reorientar els seus rols tot ampliant el seu valor i contribució a la societat i enfortir els seus posicionaments crítics a la societat.

-Ajudar a disminuir les desigualtats entre països desenvolupats i en vies de desenvolupament en el camp de l'educació superior i promoure la cooperació Nord-Sud i Sud-Sud.

-Promoure l'intercanvi de recursos, idees innovadores i experiències i permetre la reflexió col·lectiva i la co-producció de coneixement en temes emergents en educació superior, innovació, responsabilitat social i rellevància a escala global.

Les principals activitats de la GUNi el 2017 inclouen la publicació del 6è Informe Mundial d’Educació Superior “Balancing the Global with the Local” i la organització de la Summer School en Educació Superior, que a la vegada inclou el Congrés Internacional sobre Objectius de Desenvolupament Sostenible: Actors i Implementació que tindrà lloc els dies 18-19 de setembre a Barcelona i el Curs Internacional de Lideratge en Educació Superior i Recerca que tundra lloc a l’octubre a Barcelona.

 

Per a més informació sobre la GUNi, podeu donar un cop d’ull al seu web: http://www.guninetwork.org/ o a través de les xarxes socials (Twitter - Facebook - Vimeo -Linkedin).

guni

També et pot interessar