Global University Network for Innovation (GUNi)

La Global University Network for innovation (GUNi) és un dels grups de reflexió líders mundials sobre polítiques i gestió de l'educació superior; una institució de referència en la implementació de l'Agenda 2030 i els ODS a l'educació superior.

La GUNi és una xarxa internacional que actualment reuneix 268 membres de 85 països, entre institucions d'educació superior, Càtedres UNESCO i centres de recerca. Va ser creada el 1999 en el context del Programa de Càtedres UNITWIN/UNESCO per part d’UNESCO, la Universitat de Nacions Unides (UNU) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) després de la Conferència Mundial d’Educació Superior de la UNESCO (WCHE) al 1998 per donar continuitat i facilitar la implementació de les principals decisions adoptades durant aquesta.

Compta amb el suport de la UNESCO i l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP), que n'acull la seva secretaria i presidència des del 2014.

Missió, valors i objectius:

La missió de GUNi és fomentar el paper de l'educació superior en la societat donant suport a la renovació de les seves visions i polítiques arreu del món en termes de servei públic, rellevància, responsabilitat social i innovació. La GUNi promou l'intercanvi de recursos, idees innovadores i experiències, de la mateixa manera que permet la reflexió col·lectiva i la coproducció de coneixement sobre temes emergents de l'educació superior.

Per a més informació, consulteu el web www.guninetwork.org

GUNi