Enric Fossas, rector de la UPC, relleva a Roberto Fernández, rector de la UdL, com a president de l'ACUP

El rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Enric Fossas, ha rellevat avui en la presidència de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) al rector de la Universitat de Lleida (UdL), Roberto Fernández, que ha exercit el càrrec aquest darrer any. En la reunió ordinària de l'ACUP, mantinguda a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), també s'han nomenat la resta de membres de la nova junta directiva. Així la vicepresidència recau en el rector de la Universitat de Girona, Sergi Bonet; la secretaria, en el rector de la UdL, Roberto Fernández; la vicepresidència segona en el president del Consell Social de la UAB, Gabriel Masfurroll; i la vicepresidència tercera, en el president de Consell assessor Fundació Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Josep Vilarassau.

Enric Fossas, rector de la UPC des de finals del 2013, és catedràtic a l'àrea d'Enginyeria de Sistemes i Automàtica a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB). Professor a la UPC des del 1986, lidera des del 1994 el grup de recerca ACES (Control Avançat de Sistemes d'Energia). Anteriorment havia ocupat els càrrecs de director del Departament de Matemàtica Aplicada i Telemàtica (1993-1999) i de l'Institut d'Organització i Control de Sistemes Industrials de la UPC (2003-2009).

L'ACUP va ser creada al 2002 per iniciativa de les universitats de Barcelona, Autònoma de Barcelona, Politècnica de Catalunya, Pompeu Fabra, Girona, Lleida, Rovira i Virgili i Oberta de Catalunya. La seua finalitat principal és ser "la veu essencial" de les universitats publiques de Catalunya i sumar esforços per promoure iniciatives, programes i projectes conjunts "per a la millora del sistema universitari i perquè aquest constitueixi un motor de desenvolupament social, cultural i econòmic". Els rectors i rectores de les universitats representen la institució a l'Assemblea General de l'ACUP, màxim òrgan directiu de l'Associació, a la qual es van afegir com a membres al 2008, els presidents i presidentes dels Consells Socials. La presidència recau anualment, i de forma rotatòria, en els rectors i rectores de les universitats membres.

 

Imatges

També et pot interessar