El futur de la mobilitat d’estudiants a Europa ha centrat la conferència Erasmus Going Digital a Barcelona

La conferència Erasmus Going Digital, celebrada aquest dijous 18 d'octubre a Barcelona, s’ha centrat en il·lustrar l'impacte del projecte Erasmus Without Paper, la app Erasmus+, així com Online Learning Agreement sobre la mobilitat Erasmus+. S’han presentat sessions plenàries i pràctiques sobre la digitalització de la mobilitat dels estudiants al segle XXI. Durant l'esdeveniment, s’ha fet una demostració en directe de les eines digitals i la app Erasmus+, s’ha discutit sobre la ‘xarxa Erasmus sense paper’ i també s’ha presentat una versió online del tradicional Learning Agreement, des de la perspectiva dels estudiants i de les institucions d’educació superior.

Ponents internacionals:

Entre els ponents que han participat, han destacat la Rehana Schwinninger-Ladak (Director-General de la Comissió Europea DG-Connect) i l’Ignacio Rodriguez Alvarez (Universitat d’Alcalà, partner de l’Online Learning Agreement project). També han participat Kacper Olczyk (Erasmus Student Network) i Jean-Paul Roumegas (European Students Card/CNOUS).

La digitalització farà més eficient i àgil la mobilitat d’estudiants internacionals:

Cada any, més de 200.000 estudiants de més de 2.000 institucions d'educació superior (HEI) estudien a l'estranger sota l’emblemàtic programa d’intercanvi Erasmus. Cadascun d'aquests 200.000 estudiants ha d’engegar un procés llarg d’obtenció i intercanvi de diversos documents i informació entre les institucions. Tot i que la majoria d’universitats d’Europa utilitzen programari per a gestionar la mobilitat i transferir les dades emmagatzemades localment, les dades són reproduïdes i impreses en paper per enviar-les a la institució associada on, a causa del format, s'ha de lliurar manualment .

Els socis del projecte ‘Erasmus without paper’ (EWP) consideren que un gran treball en el context de la mobilitat internacional dels estudiants es pot evitar utilitzant la tecnologia. En substituir la gran càrrega de treball en paper mitjançant un intercanvi electrònic de dades, la mobilitat es pot gestionar de forma més eficient. En fer-ho, les universitats podran centrar-se en la qualitat inherent de la mobilitat i no en fer front a una gran varietat de procediments administratius. L'objectiu principal del projecte és reduir al màxim les gestions en paper necessàries per a permetre l'experiència Erasmus i, per extensió, facilitar l’experiència d’estudiar a l’estranger.

En el document adjunt, Conference material - Programme guide, a la notícia (a sota) trobareu tota la informació sobre l'esdeveniment. A continuació d'aquesta trobareu també adjuntes les presentacions de la jornada.

Fotos de la conferència, disponibles en aquest enllaç

Imatges