Escola d'Estiu Internacional TeRRIFICA

28

set.

Escola d'Estiu Internacional TeRRIFICA

L'Escola d'Estiu Internacional TeRRIFICA “Climate Futures” se celebrarà del 28 al 30 de setembre a Barcelona, i està organitzada pel projecte europeu TeRRIFICA (Territorial Responsible Research and Innovation Fostering Innovative Climate Action). Aquest esdeveniment forma part de la Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible 2022.

El propòsit de l'Escola d'Estiu és la col·laboració entre estudiants de diversos països europeus per imaginar futurs climàtics per a Europa d'aquí al 2030. 

Els temes clau de l'Escola d'Estiu són:

  • Mesures d'adaptació i mitigació del canvi climàtic a les regions europees
  • Planificació urbanística i conseqüències del canvi climàtic
  • Compromís social i comunitari i implicació dels públics
  • Ciència Ciutadana i Recerca i Innovació Responsables (RRI) aplicats a la ciència climàtica

Els i les participants formaran part d'un intens intercanvi amb experts i companys sobre els reptes climàtics regionals i les millors pràctiques europees en l'adaptació i mitigació del clima. A través de conferències magistrals interactives, sortides a llocs relacionats amb el clima a Barcelona i treballs en grup i plens, obtindran una visió profunda del tema. També es proporcionarà material científic de fons per a l'autoreflexió.

A més, es presentaran als participants els resultats del crowdmapping climàtic i les activitats dels living labs dins del projecte TeRRIFICA. A partir d'això, juntament amb tots els participants de l'Escola d'Estiu, es desenvoluparan visions climàtiques per al 2030 a Europa. Aquest treball comptarà amb l'assistència de mentors i els resultats finals es presentaran al final de l'Escola d'Estiu a un públic més ampli.

 

Lloc

Palau Macaya, Barcelona

Imatge de l'Escola d'Estiu