Conferència Mundial UNESCO d’Educació Superior: Reinventar l’Educació Superior per a un Futur Sostenible

18
Afegeix al calendari

maig

Lloc

Barcelona

Barcelona acollirà, del 18 al 20 de maig de 2022, la Conferència Mundial UNESCO d’Educació Superior. És el primer cop que la Conferència Mundial (que es duu a terme cada deu anys) se celebrarà fora de la seu de la UNESCO a París. Per a Barcelona serà sens dubte un dels esdeveniments globals més destacats de tot l’any 2022.

Al llarg de tres dies, es reuniran presencialment a Barcelona unes 1.600 persones per abordar els reptes de l’educació superior a la propera dècada i en el marc de l’Agenda 2030 de la ONU. Hi seran presents ministres i alts càrrecs dels governs dels estats membres, líders i experts universitaris d’arreu del món, empresaris, representants diplomàtics, representants d’agències de qualitat universitària, gestors i directius en l’àmbit de la gestió universitària d’arreu del món, estudiants, etc. Així mateix, es preveu que també segueixin la Conferència en format virtual al voltant de 8.000 persones.

La Conferència es clourà amb l’aprovació d’una Declaració de Barcelona, que ha de constituir un full de ruta pels sistemes d’educació superior d’arreu del món i amb els valors de la UNESCO.

La UNESCO ha confiat com a soci estratègic per a organitzar la Conferència Mundial en la Global University Network for Innovation (GUNi), presidida i promoguda des de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP). La Conferència Mundial compta amb el suport directe del Govern Central de l’Estat, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

En el marc de la Conferència Mundial UNESCO, presentarem el GUNi World Report Special Issue “New Visions for Higher Education towards 2030”. L’Informe obrirà el debat sobre el futur de les institucions d’educació superior (IES) en la dècada actual, proporcionar visions noves i inspiradores per a les IES, i ajudar-les en els processos de transformació per tal que esdevinguin més rellevants, inclusives, sostenibles, innovadores i socialment responsables. L’Informe constitueix el primer estadi del projecte International Call for Action, 2022-2025 de la GUNi: www.guninetwork.org/guni-reports

Conferència Mundial UNESCO d’Educació Superior: Reinventar l’Educació Superior per a un Futur Sostenible