Les universitats públiques catalanes participen a la Conferència Virtual de l’EAIE “Community Exchange”

Les universitats públiques catalanes, juntament amb la resta d’universitats del sistema d’educació superior de Catalunya, han participat a la Conferència de la European Association for International Education (EAIE) “Community Exchange” que s’ha celebrat del 14 al 16 d’octubre de 2020 en format virtual. Les universitats han participat amb l’stand virtual “Study in Catalonia”: https://www.eaie.org/exchange-2020.html

Cada any, l’EAIE organitza l’Annual EAIE Conference, que, durant una setmana, aplega universitats d’arreu del món per intercanviar idees, aprendre bones pràctiques i debatre sobre les polítiques i la internacionalització de l’educació superior. En aquesta conferència, participen al voltant de 5.500 visitants de 95 països i representants de més de 600 organitzacions, i està reconeguda com el principal esdeveniment europeu per assistir a networking events i rebre formació per mitjà de tallers, sessions, pòsters i diàlegs sobre la internacionalització de les universitats com, per exemple, polítiques i estratègies, mobilitat o cooperació per al desenvolupament, acreditacions, acollida, idiomes i bones pràctiques.

La Conferència s’havia de celebrar enguany en format presencial a Barcelona, però degut a l’actual situació provocada per la pandèmia, s’ha hagut de posposar fins el 2022. La propera edició de la Conferència serà a Gothenburg, els dies 7-10 de setembre de 2021 amb el lema “Bolder. Braver. Go”.

Enguany, el format virtual ha tingut força èxit, amb més de 1.600 participants de 57 països del mon. El programa del sistema universitari català ha inclòs més de 10 sessions sobre temàtiques com programes internacionals, mobilitats virtuals, Universitats Europees, i l’enllaç entre la internacionalització i la responsabilitat i el compromís social.

La delegació catalana ja ha participat en edicions anteriors, com la del 2019 a Hèlsinki (Finlàndia), el 2018 a Ginebra (Suïssa), el 2017 a Sevilla (Espanya), el 2016 a Liverpool (Anglaterra, Regne Unit), el 2015 a Glasgow (Escòcia, Regne Unit), el 2014 a Praga (República Txeca), el 2013 a Istanbul (Turquia), el 2012 a Dublín (Irlanda), el 2011 a Copenhaguen (Dinamarca), el 2010 a Nantes (França) i el 2009 a Madrid (Espanya). L’assistència de membres de la delegació catalana a actes, reunions i presentacions d’altres institucions permeten establir contactes entre universitats i institucions, i facilitar l’intercanvi d’opinions i la discussió sobre temes rellevants pel que fa a la internacionalització de les universitats de Catalunya.

La European Association for International Education (EAIE) és una organització internacional sense ànim de lucre, fundada l’any 1989. El seu objectiu principal és estimular i facilitar la internacionalització de l’educació superior, a Europa i a la resta del món, així com donar servei a aquelles persones activament implicades en la internacionalització de les seves institucions. L’EAIE la integren més de 1.800 socis, professionals de l’educació internacional (rectors, professorat i coordinadors d’intercanvis internacionals, entre d’altres).

Imatges