Seminari Internacional 'Coneixement i Innovació'

01
Afegeix al calendari

oct.

El seminari comptarà amb la presència del president de l'ACUP, Ferran Sancho, el president de PIMEC, Josep González, el president de Foment del Treball Nacional, Joaquim Gay de Montellà, Lluís Bahamonde, vicepresident de PIMEC i Jaume Lanaspa, director de l'Obra Social 'La Caixa'. A continuació, Alicia Granados, directora senior de Genzyme i presidenta del consell social de la Universitat Autònoma de Barcelona, presentarà la Declaració de Poblet. El cuiner Ferran Adrià de la Fundació Bulli pronunciarà la ponència inaugural.

Seguiran una primera sessió amb el títol' Coneixement i Innovació: claus per a la competitivitat econòmica i el progrés social' a càrrec d'Enrique Torres, director de Business Development & Innovation de Siemens España, i una segona sessió de debat a l'entorn de 'La innovació en el context internacional'. En aquesta es tractaran quatre casos d'èxit: (Euskadi: amb Mari José Aranguren, directora d'investigació d'Orkestra - (Instituto Vasco de Competitividad) i José Luís Larrea, president d'Ibermática; (Baden-Wurttemberg: Andreas Koch, investigador de l'Institute for Applied Economic Research); (Israel-Gustavo Fuchs, responsable d'intel·ligència de negoci i propietat intel·lectual de Yissum, Hebrew University of Jerusalem); (Massachusetts - Susan Windham-Bannister, presidenta i CEO del Massachusetts Life Sciences Center). 

A la tarda el seminari continuarà amb una taula rodona a l'entorn de la 'Innovació i coneixement a Catalunya. L'agenda 2013-2020' amb Francesc Xavier Grau, rector de la Universitat Rovira i Virgili; Ramon Carbonell, vicepresident de Copcisa i president del Consell Social de la UPC, Miquel Martí, president de FemCAT, Miquel A. Pericàs, vocal de l'Associació Catalana d'Entitats de Recerca i Pere Torres, secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat

A continuació tindrá lloc una sessió dedicada a les 'Polítiques governamentals per a la innovació' amb les intervencions d'Antoni Castellà, secretari d'Universitats i Recerca; Xabier Goenaga, cap de la unitat de Coneixement per al Creixement de l'Institute for Prospective Technological Studies de la Comissió Europea, i Mario Marcel, director adjunt de la unitat de Governança pública i desenvolupament territorial de l'OCDE. Un debat que conduirà l'ex-president de la Generalitat, Jordi Pujol. L'acte de cloenda anirà a càrrec de Ferran Sancho, Jaume Lanaspa i el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell.

Trobareu el programa en el document adjunt.

Dia: 1 d'octubre 2013

Hora: 8.15h - 18.30 h

Lloc: Palau Macaya, Pg. Sant Joan, 108, Barcelona

El període d'inscripció s'ha tancat degut a l'aforament limitat. 

Adjunts