2n Congrés HEIRRI "L'educació cap a una societat responsable, transformant les universitats a través de la RRI'

27

abr.

2n Congrés HEIRRI "L'educació cap a una societat responsable, transformant les universitats a través de la RRI'

La Recerca i la Innovació Responsables (RRI) ofereix un marc en el qual el sistema de Recerca i Innovació pot respondre de manera ètica, transparent i inclusiva als assumptes de la societat, cosa que permetrà la participació de les parts interessades en el diàleg i la reflexió. L'enfocament de la RRI permet l'autocrítica i la reconversió adaptativa i recull moltes perspectives. Per això la necessitat d'una formació sòlida i d'alta qualitat en RRI i la manera de posar-la en pràctica s'ha convertit, més que mai, en una necessitat.

El projecte HEIRRI (Institucions d'educació superior i recerca responsable i innovació) va començar el 2015 amb l'objectiu d'integrar RRI a les universitats i altres institucions d'educació superior. Un dels principals resultats del projecte són els programes de formació en RRI, preparats per ser inclosos en plans d'estudis universitaris de tot el món. Amb el seu treball, el projecte HEIRRI contribueix a fer més responsable el sistema de recerca i formació cap a les necessitats de la societat en què es desenvolupa.

2n Congrés HEIRRI: 

El 2n Congrés HEIRRI "L'educació cap a una societat responsable, transformant universitats a través de RRI", presentarà els resultats de prop de tres anys d'activitats de projecte destinades a promoure la integració de RRI dins l'educació de científics, enginyers i altres professionals implicats en el procés de recerca i innovació. Els participants, que inclouen representants d'educació d'alt nivell, acadèmics, indústria, associacions internacionals i altres grups d'interès, tindran l'oportunitat de debatre els programes de formació HEIRRI i el seu pilotatge, per unir debats sobre el futur de RRI a Europa i més enllà, per descobrir altres iniciatives sobre la formació de RRI i participar en sessions multidisciplinàries. Una combinació de ponències, sessions paral·leles, iniciatives de RRI, una 'speed dating session' i una sessió de pòsters faran del congrés un esdeveniment enriquidor i atractiu. Aquest congrés també permetrà treballar en xarxa, tot sota un mateix sostre al cor d'Europa: Viena.

Programa preliminar disponible aquí.

Convocatòria oberta de propostes:

En aquest 2n Congrés HEIRRI, el projecte acull les contribucions que presenten pràctiques, projectes, programes i iniciatives RRI que demostren l'aplicació de RRI en l'educació superior.

Més informació sobre la convocatòria de propostes i normes de presentació aquí.

La inscripció és gratuïta i està oberta. Si us plau, ompliu aquest formulari amb la vostra informació personal.

Segueix el hashtag a Twitter #HEIRRIConf i uneix-te a l’esdeveniment a Facebook.

 

Lloc

Aula der Wissenschaften, Vienna, Austria

Heirri 2