La contribució de les universitats al desenvolupament regional (OCDE)

Les universitats de l’ACUP participen, conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona, el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona i la Fundació CyD a la segona ronda d’estudis del projecte Reviews of higher education institutions in regional development 2008-2010 de l’OCDE. L’objectiu principal d’aquest projecte és millorar la contribució de les universitats al desenvolupament econòmic, social i cultural de la regió que les acull. Al llarg dels propers dos anys, les regions participants – a part de Catalunya hi participa, per exemple, la Ciutat de Berlín, l’Estat de Veracruz a Mèxic o l’àrea metropolità d’Amsterdam - faran un exercici de reflexió que els facilitarà informació i anàlisis per a fomentar i implementar polítiques que millorin l’impacte de les institucions d’educació superior en el desenvolupament regional.

El projecte aportarà coneixements sobre el paper de les universitats al desenvolupament regional i ajudarà a reforçar les relacions entre les universitats i els diferents actors dels sectors econòmics i socials. El procés d’elaboració de l’estudi consisteix en dues fases:

1. L’elaboració d’un informe d’autoavaluació, on s’analitzaran els canals de relació entre la universitat i la regió (a través de les funcions de formació, investigació i transferència de coneixement).

2. La publicació d’un Peer Review per part d’un equip d’experts internacionals de la OCDE que avaluaran la contribució de les universitats catalanes al desenvolupament regional de Catalunya.

Els coordinadors del projecte són Josep M. Vilalta, secretari executiu de l’ACUP i Martí Parrellada, director de la Fundació CyD.

També et pot interessar