L’Estat de la Ciència a Catalunya
Informe sobre L'Estat de la Ciència a Catalunya, publicat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. Desembre 2021. El document complet es pot consultar i descarregar en aquest enllaç.
L’Estat de la Ciència a Catalunya és un informe biennal que neix de la necessitat de disposar de dades actualitzades de la recerca i la innovació catalana, i analitzar, de forma sistemàtica i contextualitzada, els seus resultats a nivell europeu.
A partir de les dades i indicadors més rellevants, aportades pels diferents agents del sistema de recerca i innovació, es posa en relleu l’estat de la nostra recerca, detectant-ne tant les fortaleses com els punts de millora, permetent alhora apreciar-ne l’evolució al llarg del temps.
L’informe s’adreça en una primera instància a tota la ciutadania de Catalunya, entenent que la recerca i la innovació són un dels pilars del benestar futur de la nostra societat i, per tant, d’interès per a tothom. En un segon nivell, esperem que sigui d’especial utilitat, tant per al públic relacionat amb l’ecosistema de recerca i la innovació (investigadors, acadèmics, emprenedors, facilitadors, etc.) com per als analistes i els responsables de la formulació de polítiques públiques.
Josep M. Vilalta destil·la al capítol I de l’informe, “La recerca científica a les universitats catalanes”, tres dècades d’experiència i dades de recerca universitària —amb la base imprescindible del seu llibre Construint la Catalunya del coneixement (1985-2015). Hi destaca la força tractora de les universitats a la ciència, que no només és una qüestió de tants per cent sinó, sobretot, que són el sediment on tot creix: de la docència avançada a la responsabilitat de les tesis doctorals, la recerca neix aquí.
També et pot interessar
- La Conferència Mundial d'Educació Superior de la UNESCO es celebra cada 10 anys. Enguany surt de París per primera vegada i l'acollim a Barcelona. La UNESCO va confiar en ACUP/GUNi per fer possible aquest esdeveniment a casa nostra. Els mitjans digitals de l'Ajuntament de Barcelona han entrevistat...
-
Ja podeu veure la nova sèrie de 25 reportatges dedicats a la biomedicina i la biotecnologia protagonitzats per científics catalans o amb vincles amb Catalunya que s'emet al Canal 33. Les càpsules tenen entre dos i tres minuts de durada i posen en relleu la recerca que es fa a les universitats, amb l...
- A partir d'aquest dilluns, 14 de novembre, el canal 33 emetrà 'Càpsules de Ciència', 26 càpsules audiovisuals (24 de les universitats públiques catalanes) d'entre dos i tres minuts de durada, que posen en relleu la recerca que es fa a les universitats, amb l’accent en els joves investigadors, ICREA...