La Generalitat, el Conselh Generau d'Aran i la Universitat de Lleida (UdL) signen el conveni perquè les Proves d'Accés a la Universitat es puguin fer en aranès

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, el Conselh Generau d’Aran i la Universitat de Lleida (UdL), va signar el 27 de març el conveni perquè les Proves d’Accés a la Universitat es puguin fer en aranès. En l’acte de signatura eren presents el síndic d’Aran, Carles Barrera, i la vicerectora d'Estudiants de la Universitat de Lleida, Neus Vila, en representació de la Universitat de Lleida (UdL). La consellera estava acompanyada també del secretari del CIC, Lluís Baulenas, i del cap de l’oficina d’Accés a la Universitat, Jesús M. Prujà.

Aquest conveni posa de manifest el compromís del Govern en donar resposta a la diversitat lingüística de Catalunya. Amb la introducció de l’aranès en les PAU el Govern no només en fomenta l’ús, la difusió i el coneixement de l’aranès sinó que n’impulsa, a més, la seva normalització.

La possibilitat de realitzar els exàmens en aranès implica un reconeixement a la trajectòria estudiantil dels alumnes aranesos i un impuls important a la plena integració d’aquesta llengua en la societat catalana com a llengua vehicular amb efectes jurídics vàlids.

D’aquesta manera en les Proves d’Accés a la Universitat de 2019 a què es presentin els estudiants d’Aran, s’inclourà l’opció de l’aranès en els enunciats de l’examen d’Història, matèria obligatòria per a tot l’alumnat. En successives convocatòries es podrà ampliar les matèries en què s’estableixi l’opció d’enunciats en aranès.

Recentment es va signar, també, un conveni amb Andorra, l’Estat veí, perquè l’estudiantat d’aquest Estat pugui fer les PAU a La Seu d’Urgell, evitant així el desplaçament fins a Lleida, com era habitual.

Aquest dos convenis responen a la voluntat de la Generalitat de Catalunya de facilitar la col·laboració entre administracions amb la finalitat de donar un millor servei, una millor cobertura territorial i una millor atenció a la https://www.viagrageneriquefr24.com/acheter-sildenafil-100mg-pfizer/ nostra diversitat lingüística com a país.

Font: Generalitat de Catalunya 

Imatges