POSPOSADA - Jornada “Les universitats, protagonistes de la innovació transformadora”

20
Afegeix al calendari

oct.

Lloc

Sala d’Actes del Rectorat - Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Aquesta jornada queda posposada degut a l'atac informàtic patit a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Estem buscant nova data. De seguida que hi hagi nova data confirmada, us n'informarem en aquest web.

El proper 20 d’octubre 2021, de 9.30h a 13.30h, l’Associació Catalana d’Universitats Públiques organitzarà la Jornada “Les universitats, protagonistes de la innovació transformadora” a la sala d’actes de l’edifici del rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La jornada se celebrarà marc de la Plataforma Coneixement, Territori i Innovació (Plataforma CTI), una iniciativa pionera que promou el progrés social, la competitivitat econòmica i la vitalitat cultural de Catalunya per mitjà de la cooperació estable entre les universitats, les empreses, les administracions públiques i les organitzacions de la societat civil.

El Govern de Catalunya està treballant en l'actualització de l'Estratègia de recerca innovació per a l'especialització intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT). Aquesta estratègia, cofinançada amb fons europeus, té com a principal objectiu mobilitzar els esforços de l'ecosistema català de recerca i innovació per donar resposta als grans reptes econòmics, socials i ambientals del país i als objectius de desenvolupament sostenible i impulsar trajectòries de desenvolupament més sostenibles, inclusives i justes.

A la primera part de la jornada es debatrà amb acadèmics experts en política d’innovació transformadora, quin ha de ser el paper de les universitats en la  construcció de noves trajectòries sostenibles per a aquests sistemes sociotècnics. En la segona part es debatrà amb actors que impulsen iniciatives d’innovació transformadora al territori, què espera el territori de les universitats.

Les places són limitades. És necessari inscriure's prèviament a través del formulari disponible en aquest web. L'acte se celebrarà exclusivament de manera presencial; no hi haurà servei d'streaming en directe.

Descarrega't el programa complet aquí.

PROGRAMA

9.30h Benvinguda

A càrrec de Javier Lafuente, rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i president de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) i Matilde Villarroya, secretària d’Afers Econòmics i Fons Europeus del Departament d’Economia i Finances de la Generalitat.

Bloc 1.  Les universitats en el marc de recerca i innovació transformadora.
Moderadora: Lourdes Reig, vicerectora de política internacional de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)

9.40h Presentació

9.45h El marc de recerca i innovació transformadora
A càrrec de Jordi Molas, director de l’Institut INGENIO (CSIC, Universitat Politècnica de València)

10.05h Les universitats i la innovació transformadora, de la teoria a la pràctica
A càrrec d’Alejandra Boni, catedràtica de la Universitat Politècnica de València (UPV) i subdirectora de l’Institut INGENIO, i Diana Velasco, investigadora de l’Institut INGENIO

10.45h Debat

11.10h Pausa cafè

Bloc 2.  Què espera el territori de les universitats?
Moderadora: Tatiana Fernández, cap de l'Àrea de Promoció Econòmica al Departament d'Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya

11.40h Presentacions i taula rodona

A càrrec de:

11.45h Xavier Quinquillà, director general d'Impacte Territorial i Social del Coneixement del Departament de Recerca i Universitats
12.00h Teresa Botargues, assessora d’innovació de la Diputació de Lleida
12.15h Francesc Xavier Grau, expert en gestió i política universitària de la Universitat Rovira i Virgili (URV)

12:30h Debat

13.00h Conclusions de la jornada
A càrrec d’Elisabetta Marinelli, analista en polítiques públiques a Policy Research Interface

13.15h Fi de la jornada
A càrrec de Javier Lafuente, rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i president de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP)

Per a més informació sobre el marc de política d’innovació transformadora podeu consultar els enllaços següents:

La Jornada compta amb la col·laboració del Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya.

Formulari d'inscripció

Missatge d'estat

Inscripció tancada.