Conferència «Els impactes socials i econòmics de les universitats i la recerca pública»

02

jun

Conferència «Els impactes socials i econòmics de les universitats i la recerca pública»

La Secció de Ciències i Tecnologia de l’Institut d’Estudis Catalans organitza la conferència del cicle Dijous de ciència 22 que impartirà Josep M. Vilalta Verdú, secretari executiu de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) i director de la Global University Network for Innovation (GUNi), i que es titularà «Els impactes socials i econòmics de les universitats i la recerca pública».

La conferència tindrà lloc a la Sala Nicolau d'Olwer de l'Institut d'Estudis Catalans (c. del Carme, 47, de Barcelona), el dijous 2 de juny de 2022, a les 18.30 hores.



La conferència també s’emetrà en directe mitjançant:

YouTube: www.youtube.com/comunicacioiec

Plataforma Zoom: https://us02web.zoom.us/j/88363358204?pwd=OThGajd1cGtPNmdmVTk5WWc0NFhVQT09

 

_______

Més enllà de les seves funcions clàssiques (formació i recerca científica), les universitats i els centres de recerca són institucions que generen impactes directes i indirectes en la societat i l’economia. Així mateix, el talent, la recerca i la tecnologia són factors cada cop més determinants per al progrés de les societats. La competitivitat econòmica, el progrés social i el benestar col·lectiu venen cada vegada més determinats per la fortalesa dels sistemes educatius i les institucions que tenen com a missió la generació de coneixement, la formació del capital humà i la transferència de coneixements i tecnologia. És per això que els governs atorguen cada cop més rellevància a les polítiques de generació i retenció de talent (capital humà qualificat), a les polítiques de recerca i a les polítiques d’innovació i transferència de coneixements a la societat i l’economia. En aquest context, és rellevant poder mesurar els impactes directes i indirectes de l’activitat de les universitats i els centres de recerca a la societat i l’economia, tenint en compte que aquestes institucions treballen en una tensió permanent entre l’escala local i l’escala global.

La conferència pretén mostrar quins són aquests impactes, a partir tant de diversos estudis que s’han dut a terme a Catalunya com mostrant exemples d’altres països i sistemes d’educació superior i recerca. Alhora, pretén mostrar l’abast i les limitacions dels estudis duts a terme fins al moment i debatre com caldria avançar per a aconseguir més informació i de més qualitat.

Lloc

Sala Nicolau d'Olwer de l'Institut d'Estudis Catalans. C/ del Carme 47, 08001. Barcelona.

Targeta de difusió