El projecte Mastermind Europe es reuneix a Barcelona durant tres dies

Aquest dimecres, 20 d’abril, se celebra el Consortium Meeting del projecte Mastermind Europe al Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona. Hi participaran representants de deu dels partners del projecte, entre els quals la VU Amsterdam, ACA, Hochschulrektorenkonferenz (HRK), Universitat de Helsinki i Study Portals.

Demà dijous, tindrà lloc una formació de formadors per crear un Expert Pool i poder oferir formació en com millorar els processos d'admissió als programes de Màster a mida per a les institucions d'educació superior que ho demanin. A continuació començarà el segon Focus Group Meeting, que s'allargarà fins divendres a la tarda. En aquesta trobada participaran prop de vint directors de programes de màster de Catalunya, però també d'Itàlia i d’Holanda, per debatre sobre els processos d'admissió i com utilitzar les guies elaborades en el marc del projecte per aconseguir la selecció óptima d'estudiants. L'objectiu és oferir coneixement i idees per tal de dissenyar i implementar una admissió basada en competències.

El projecte europeu Master Mind forma part del Programa Erasmus Plus, que coordina la Universitat d’Amsterdam (Vrije Universieit Amsterdam), amb la participació de l’Academic Cooperation Association (ACA), la Conferència de Rectors d’Alemanya i institucions d’educació superior d’Àustria, Finlàndia, Itàlia, Lituània i Eslovènia. L’objectiu del projecte de l’ACUP en el seu marc és millorar la mobilitat nacional i europea dels estudiants de màster, avançant des d’un model d’admissió basat en el reconeixement de títols cap a una admissió basada en competències. El projecte té una durada de tres anys, que va començar l'any passat, i en el seu marc l’ACUP és responsable de l’organització de dos focus groups per a coordinadors de màster de França, Espanya i Portugal per tal d’assistir-los amb l’elaboració d’un pla d’acció per impulsar l’admissió basada en competències en les seves institucions.

També et pot interessar