Llibertat Acadèmica i Protecció de Refugiats Acadèmics

15

febr.

Lloc

Barcelona, Sala Polivalent, Edifici Mercè Rodoreda (Ramon Trias i Fargas, 25) Universitat Pompeu Fabra 

Afegeix al calendari 2018-02-15 08:00:00 2018-02-15 08:00:00 Llibertat Acadèmica i Protecció de Refugiats Acadèmics Barcelona, Sala Polivalent, Edifici Mercè Rodoreda (Ramon Trias i Fargas, 25) Universitat Pompeu Fabra  ACUP info@acup.cat Europe/Madrid public

Des de la seva creació les universitats han promogut el pensament crític, el debat i la dissidència. La llibertat acadèmica és un valor fonamental de l'educació superior, però té dos problemes principals: la falta de discussió en l'àmbit internacional i les greus amenaces a la seva pràctica tant en països democràtics com en països autoritaris amb diferents nivells de repressió.

En aquest marc, l'Associació Catalana d'Universitats Públiques i la xarxa Scholars at Risk organitzen un seminari sobre 'Llibertat acadèmica i la protecció de refugiats acadèmics' que tractarà de la problemàtica actual de la llibertat acadèmica al món i les possibilitats de protecció de refugiats acadèmics a les universitats. 

El seminari comptarà amb la presència d'un refugiat acadèmic de Síria beneficiari del programa d'acollida de la Scholars at Risk que explicarà la seva experiència personal. 

El seminari es desenvoluparà en anglès, però comptarà amb traducció al català.

Adjunts
Programa301.11 KB

Formulari d'inscripció

Missatge d'estat

Inscripció tancada.

També et pot interessar