Agenda [+]

Notícies [+]

L'entrevista [+]

Roberto Fernández

13/01/2015
Ex-president de la GUNi i l'ACUP

En aquesta entrevista, Roberto Fernández parla de la nova etapa de la GUNI després que l'ACUP assumís la seva secretaria i la presidència al maig de 2014.

  • ACUP: Quins objectius s'ha fixat la GUNI per a la nova etapa que al costat dels seus promotors -UNESCO i Universitat de les Nacions Unides- comença al costat de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques?
    RF: En primer lloc, jo diria que la GUNI és un projecte establert i un referent internacional, amb una trajectòria notable des de la seva creació el 1999. Els Informes Mundials sobre l'estat de l'educació superior al món, que són sens dubte una referència en el panorama mundial de l'educació superior i les diferents regions del món, ofereixen una mostra clara d'això. Des d'aquesta perspectiv... [llegeix més]
  • ACUP: L'Associació Catalana d'Universitats Públiques reuneix vuit universitats públiques de Catalunya i treballa per aconseguir la cooperació interuniversitària i la millora de l'educació superior a Catalunya. Com creu que es pot integrar això en els propòsits de la GUNI?
    RF: L'ACUP treballa intensament en l'àmbit de la cooperació interuniversitària, en el nostre cas entre les vuit universitats públiques de Catalunya. Una d'elles és precisament la Universitat Politècnica de Catalunya, que ha alimentat la GUNI excepcionalment durant aquests anys i al qual estic molt agraït pel seu treball. L'ACUP entén que la cooperació interuniversitària és un vector clau per a l... [llegeix més]