Formació oberta per docents: Student Advocacy Seminars

21
Afegeix al calendari

març

Lloc

Facultat de Traducció i Interpretació, Universitat Autònoma de Barcelona

L'objectiu d'aquesta formació és donar a conèixer la feina de la xarxa Scholars at Risk (SAR) al personal docent de les universitats públiques catalanes i oferir eines i estratègies per poder desenvolupar els anomenats "Student Advocacy Seminars" en el marc de la seva docència. 

Els Student Advocacy Seminars son una oportunitat per a que els estudiants desenvolupin competències en recerca en drets humans i la seva defensa, específicament a través de casos concrets de persones que es troben en risc per la seva activitat acadèmica. Cada seminari s'elabora ad-hoc depenent de les característiques de la universitat i les necessitats del grup amb qui es farà, però sempre han de tenir l'objectiu de proporcionar als estudiants coneixements i competències bàsiques en:

-Recerca, estàndards i mecanismes en drets humans

-Organització i defensa dels drets humans 

-Redacció especialitzada en defensa dels drets humans

-Lideratge i treball en equip 

Durant aquests seminaris, els estudiants adquireixen un coneixement profund del valor de la llibertat acadèmica i dels diferents reptes als que s'enfronten tant estudiants com professors arreu del món. A més, preparen iniciatives per incidir en la defensa dels drets humans i de la llibertat acadèmica dins la pròpia comunitat universitària i a través de xarxes socials i desenvolupen un informe final. 

Es pot trobar més informació dels seminaris al web de Scholars at Risk, en el següent enllaç

A més, també es poden consultar i descarregar diferents recursos, informes i materials aquí. 

El facilitador d'aquest seminari serà Adam Braver, la persona que lidera els "Student Advocacy Seminars" en el marc de la xarxa SAR.  És professor d’escriptura creativa a la Roger Williams University (RWU) als Estats Units i és autor de sis novel·les, entre elles l’aclamada Misfit. És Chair del comitè directiu de SAR-Estats Units, des d’on treballa per fer arribar la feina de SAR a les universitats americanes, així com per promoure una major participació de les mateixes en les activitats i valors de la xarxa. Des del 2007 organitza Student Advovacy Seminars a la RWU.

*Encara que el públic objectiu de la formació és el professorat, es tracta d'un acte obert i tota la comunitat universitària hi pot participar. 

Cal registrar-se de manera prèvia aquí.

Adjunts
Programa123.28 KB

També et pot interessar