Xavier Prats-Monné, director general d’educació i cultura de la Comissió Europea, destaca l'eficiència de captació de fons del sistema universitari català durant els anys de crisi

El dimarts, 9 de juny, va tenir lloc una sessió de treball oberta amb Xavier Prats-Monné, director general d’educació i cultura de la Comissió Europea, per tal de conèixer més a fons les prioritats actuals de la Comissió Europea en l’àmbit d’educació superior i recerca. L’acte es va celebrar a la sala de graus Albert Calsamiglia del campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra a Barcelona.

Durant la sessió, Prats-Monné va explicar detalls sobre el Pla d’Inversions de la Comissió Europea, les polítiques i prioritats de l’actual legislatura del president Jean-Claude Juncker. L’expert va fer especial èmfasi en dos instruments impulsats per la Comissió Europea: d’una banda, el HEInnovate com a eina d’autoavaluació online de la innovació de les universitats europees i, de l’altra, l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia.

Així mateix, el director general d’educació i cultura de la Comissió Europea va destacar que les universitats catalanes són líders en captació de fons europeus. I va afegir que el sistema universitari català és molt eficient si es considera el finançament que rep i el bon paper que han fet durant els anys de crisi econòmica. Per tal que el públic assistent o les persones interessades poguessin conèixer més a fons el Pla d’Inversions de la Comissió Europea i tenir una visió més panoràmica de la situació, Prats-Monné va recomanar la lectura dels documents Erasmus+ general overview for all fields including HE; Horizon 2020 presentation; Marie Skłodowska Curie Actions i la consulta del web d’indicadors U-Multirank.

Després del seu parlament va seguir un debat amb els més de seixanta participants de les universitats públiques catalanes (bona part dels quals vicerectors de docència, relacions internacionals, recerca i transferència de coneixement, i directors d’àrees i unitats, tots ells interessats en les prioritats de la EC per l’educació superior i recerca). També van assistir representants de la Generalitat de Catalunya.

 

Imatges

També et pot interessar