Trobada de #100tifiques, 21 de Gener 2021

#100tífiques significa que un centenar de dones científiques (màsters, estudiants de doctorat, investigadors postdoctorals i líders de grups, personal científic, directives) tant del sector públic com del privat presentaran xerrades a escoles de tot Catalunya l’11 de febrer de 2020, Dia de les dones i les nenes a la ciència. Aquestes xerrades estaran dirigides a un públic d'entre 11 i 12 anys (6è de primària i 1r de secundària). Es preveu que mitjançant aquestes xerrades s’arribi a uns 20.000 joves.

Ens agradaria que hi participessin encara més dones científiques tant de la comunitat pública com de l’entorn privat (l’any passat van participar 91 d’entitats públiques i 90 d’empreses privades). Per a això, us enviem una invitació que inclou el vostre nom com a persona de contacte del centre i un enllaç a un formulari per fer el registre perquè la feu extensiva a les científiques de la vostra comunitat.

A causa de la situació actual de pandèmia, farem les visites mitjançant plataformes en línia. Volem aprofitar aquest format per augmentar la capacitat d’arribar a un nombre més elevat d’escoles ubicades a totes les àrees i oferir un repositori de sessions enregistrades perquè els estudiants puguin explorar més tard altres disciplines científiques i experiències professionals. La majoria de les visites es realitzaran en català o castellà i algunes escoles estan disposades a acollir xerrades en anglès. Com que volem mostrar una gamma més àmplia d’experiències professionals i perfils científics per connectar amb un públic més ampli de nois i noies, animem a les investigadores internacionals a participar a l’esdeveniment #100tifiques.

Totes les #100tifiques estaran convidats a assistir a l’acte online Trobada de #100tifiques, el dijous 21 de Gener a les 15h. La Trobada #100tifiques és un esdeveniment dissenyat per celebrar i debatre juntes la seva contribució activa per donar visibilitat a les dones a la ciència i promoure les investigadores femenines com a models entre nois i especialment entre les noies. L’esdeveniment inclourà ponents convidats, diferents fòrums de discussió i xerrades enfocades per preparar les xerrades. A més, s’oferiran a les #100tifiques poder assistir a una sessió de formació en línia de 2h per donar suport a la preparació de la seva visita virtual a l’escola. Es programaran 4 sessions de formació idèntiques la setmana 25 a 29 de gener per a 40-50 participants cadascuna.  Tant la Trobada com les sessions de formació es faran en català.

(Activitat impulsada des del BIST i la FCRi amb la col·laboració del Departament d’Educació)

 

Imatges
https://100tifiques.cat/