Les universitats promouen la seva contribució als Objectius de Desenvolupament Sostenible i reclamen un rol actiu en l'Agenda 2030

En el marc del projecte “Educació per al Desenvolupament a la Universitat” (ESDU) el 11 de juliol es va celebrar el seminari “El rol de les universitats envers els Objectius de Desenvolupament Sostenible: Construint una universitat critica i compromesa”. L’objectiu principal d’aquesta jornada va ser explorar les diferents possibilitats d’aplicació de l’Agenda Global a les universitats publiques catalanes així com trobar sinergies entre els diferents actors que treballen per una educació transformadora.

L’esdeveniment ha estat organitzat per l’ACUP i la Fundació Autònoma Solidària (FAS) i va comptar amb una vuitena de representats de diferents universitats, de l'administració pública i les organitzacions del tercer sector. Els participants van tenir l’oportunitat de presentar i discutir diferents aspectes de la implicació de la universitat en l’Agenda 2030 així com les competències transversals i la formació de professors enfocat a l’Educació per al Desenvolupament (EpD).

El projecte ESDU és una iniciativa orientada a la promoció de l’EpD amb l’objectiu de potenciar el paper de les universitats en la generació de coneixement crític i en la conformació d’una ciutadania global i compromesa. ESDU està liderat per la FAS, en col·laboració amb l’ACUP i la Global University Network for Innovation i rep el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Podeu consultar el programa del seminari en aquest enllaç.

 

 

obj

També et pot interessar