Les universitats compromeses i responsables en la Conferència anual de l'EUA

L'European University Association (EUA) celebra la seva Conferència Anual 2018, un espai de debat que acull als màxims responsables del sistema universitari europeu. Enguany, el tema de l’esdeveniment són les «Universitats compromeses i responsables que conformen Europa»Pastora Martínez Samper, vicerectora de Globalització i Cooperació, hi ha participat com a representant de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP).

Martínez Samper ha participat en la sessió de treball «El paper de les polítiques públiques per impulsar la responsabilitat social i la implicació ciutadana de les universitats» on s’hi han presentat exemples de polítiques públiques a tots els nivells -regional, nacional i europeu- per incentivar a que les universitats estiguin més connectades i atentes a les necessitats de la societat del seu entorn.

Les conferències anuals de l’EUA són una plataforma que reuneix a representants institucionals d’universitats d’arreu d’Europa, investigadors, estudiants, polítics i grups d'interès associats amb l’objectiu de facilitar el treball en xarxa, obtenir informació sobre les tendències i desenvolupaments i incidir en polítiques públiques europees.

L’EUA representa actualment a més de 850 institucions i associacions d’educació superior en 47 països. Aquest any, la Conferència Anual es basarà en el treball previ de l’EUA amb els seus membres, sobre diversos temes relacionats amb la missió social de les universitats, la generació de coneixement, el desenvolupament de la comprensió intercultural i el foment del compromís cívic en educaciórecerca i innovació.

Font: ACUP/UOC

Imatges
eua