L'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) participarà en el projecte europeu Higher Education Institutions & Responsible Research and Innovation (HEIRRI)

L'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) participarà en el projecte europeu Higher Education Institutions & Responsible Research and Innovation (HEIRRI) que liderarà la Universitat Pompeu Fabra. El projecte té per objectiu d'integrar el concepte de "Recerca i Innovació Responsables" (RRI- Responsible Research and Innovation) en les carreres científiques i enginyeries, actuant fonamentalment des de les universitats i altres institucions d'educació superior (HEI, Higher Education Institutions). En el marc de la seva participació, l'ACUP serà la responsable de la internacionalització i comunicació del projecte.

HEIRRI començarà l'1 de setembre, té una durada de tres anys i compta amb un pressupost aproximat d'un milió i mig d'euros, finançament rebut, entre d'altres, a través del programa Horizon 2020 de la Comissió Europea. El concepte de "Recerca i Innovació Responsables", implica la necessitat d'alinear la R+D+i, en totes les seves fases, amb les necessitats, els valors i les expectatives de la societat. La Comissió Europea està impulsant molt activament el coneixement i l'aplicació pràctica del concepte RRI, centrant les seves actuacions en 6 eixos clau: la participació i implicació ciutadana; l'ètica; l'educació científica; la igualtat de gènere; l'accés obert; i la governança de la R+D+i.

Aquí trobareu més informació.