L'ACUP participa a la Final Conference del projecte Mastermind Europe

L’Associació Catalana d’Universitats Públiques va participar en la Final Conference del projecte Mastermind Europe (Programa Erasmus+), que va tenir lloc els passats 6 i 7 de juliol a la Vrije Universiteit d’Amsterdam, amb la presentació ‘Report on (perceived) legal obstacles to competency-based Master’s admission in Europe’.

Aquest esdeveniment és el principal instrument de divulgació dels resultats del projecte europeu, i va aplegar acadèmics, investigadors i experts d’arreu d’Europa per tal de discutir quina ha de ser l’evolució del procés d’admissió a Màster en el context de la globalització i del Pla Bolonya.

L’ACUP, que és membre del Consorci de Mastermind, va presentar l’informe ‘Legal obstacles on Master’s admission in Europe’, un dels resultats del projecte. L’estudi aborda quins obstacles legals es troben els estudiants internacionals en el procés d’admissió als programes de Màster a Europa. És accessible en línia a www.mastermindeurope.eu/resource/legal-obstacles-on-masters-admission-in-europe

Igualment, una de les universitats catalanes va ser-hi representada per Joan Ramon Borrell, coordinador de màster de la UB, amb la conferència ‘Matching Expectations, when economists, lawyers and engineers meet’.

El projecte Mastermind, que finalitza al setembre, és part del Programa Erasmus+ i té una durada de tres anys (2015-2017). Està coordinat per la Vrije Universiteit d’Amsterdam, i format per membres de diferents tipus d’associacions i institucions d’educació superior: l’Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP), l’Academic Cooperation Association (ACA), la Conferència de Rectors d’Alemanya, la Universitat de Graz, la Universitat de Helsinki, la Universitat de Vilnius, la Universitat de Ljubljana, el Politecnico di Milano, Study Portals i Ziggurat. L’objectiu del projecte és millorar la mobilitat nacional i europea dels estudiants de màster, avançant des d’un model d’admissió basat en el reconeixement de títols cap a una admissió basada en competències. 

En el marc del projecte, l’ACUP també s’ha encarregat de l’organització de dos focus groups per a coordinadors de màster de França, Espanya i Portugal per tal de donar-los suport en l’elaboració d’un pla d’acció per impulsar l’admissió basada en competències a les seves institucions.

L’ACUP ha manifestat el seu compromís amb Mastermind i la voluntat de continuar en el consorci un cop acabat el projecte.

Més informació sobre Mastermind: www.mastermindeurope.eu

Imatges