L'ACUP organitza la jornada 'Coneixement com a motor econòmic: el cas d'Israel'

L’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) ha organitzat aquest dimecres 2 d’octubre la jornada ‘Coneixement com a motor econòmic: el cas d’Israel’, organitzada conjuntament amb el Departament d’Economia i Coneixement. El conseller Andreu Mas-Colell ha obert la jornada a la Casa de Convalescència de Barcelona acompanyat del president de l’ACUP, Ferran Sancho; del secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Pere Torres; i del Ministre-Conseller d’Afers Econòmics i Innovació de l’Ambaixada d’Israel a l’Estat espanyol, Ami Levin.

La jornada ha servit per donar a conèixer l’aposta que Israel ha fet per l’economia del coneixement i que l’ha convertit en un exemple per Catalunya. De mida i poblacions similars (al voltant de 30.000 km2 i uns 7,5 milions d’habitants) i un PIB per habitant també equiparable, Catalunya i Israel disposen d’un sistema molt potent en recerca. El model israelià, la “Start-up Nation”, representa en aquests moments un dels millors exemples d’economia basada en el coneixement en el qual es vol inspirar el Govern de Catalunya. Per donar a conèixer aquest model a la jornada hi ha participat representants de dues de les millors universitats d’Israel, la universitat de Tel Aviv i la universitat Hebrea de Jerusalem, així com representants del govern israelià i empreses d’aquest país.

Adjunt trobareu el programa i les presentacions dels diversos ponents. També les respostes a les preguntes que van quedar per contestar durant l'acte.

Aquí podeu veure les imatges de l'acte.

 

També et pot interessar