L'ACUP i la Generalitat de Catalunya presenten el sistema universitari català a Massachusetts en el marc de la fira internacional NAFSA

Una delegació formada per representants de les 12 universitats catalanes, l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) i de la Secretaria d’Universitats i Recerca presentarà dels dies 25-29 de maig l’estratègia d’internacionalització del sistema universitari català als Estats Units, en el marc de la participació en la fira internacional NAFSA, la més important del món en l’àmbit de l’educació superior i que, enguany, se celebra a Boston.

La delegació catalana, encapçalada pel president de l’ACUP, Enric Fossas, i el director general d’universitats, Lluís Jofre, i a la que se sumarà el secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, es reunirà amb diferents institucions de la Costa Est dels EUA com ara la Universitat de Harvard, el Massachusetts Institute of Tecnhnology (MIT), la Tufts University i el Massachusetts Life Sciences Centre, així com amb representants del Departament d’Educació Superior de l’Estat de Massachusetts i la National Science Foundation (NSF).

Així mateix, les universitats catalanes donaran a conèixer l’oferta de graus i màsters a la fira NAFSA, on seran presents amb un estand propi Study in Catalonia. A knowledge hub in Sourthern Europe. En el marc de la fira, es farà al Seaport World Trade Center de Boston una presentació del sistema universitari català, en què la internacionalització dels estudis és una aposta de futur i un element estratègic. Un altre dels actes destacats de la visita a la Costa Est serà la trobada de la delegació amb la comunitat científica de catalans a Massachusetts el dimecres 27 al Threatre Room del Harvard Faculty Club, a Cambridge.

La fira NAFSA

El sistema universitari català participa per quart any consecutiu en la fira de l’Associació d’Educadors Internacionals (NAFSA, en les seves sigles en anglès), que enguany se celebra sota el lema New Horizons in International Education. A l’edició d’enguany de la fira NAFSA exposaran més de 400 universitats i centres d’educació superior i s’esperen més de 100.000 visitants al Centre de Convencions de Boston que, fins el 29 de maig, es convertirà en el punt de trobada per establir nous contactes amb l’oferta universitària mundial. En l’estand de Catalunya, els visitants trobaran tota la informació sobre les universitats catalanes i l’oferta d’estudi gràcies a la distribució de diferents materials (Study in Catalonia, Passport to Catalonia, Master’s Programm). També es donarà a conèixer el web www.studyincatalonia.com que facilita informació als estudiants estrangers.

Paral·lelament, la delegació catalana organitzarà diferents sessions de treball per donar a conèixer les possibilitats d’estudiar i fer recerca a Catalunya i impulsar acords perquè estudiants i professors de les universitats catalanes participin en programes d’intercanvi amb institucions estrangeres, així com altres iniciatives de col·laboració. Durant el pròxim curs 2015-2016, les universitats catalanes oferiran un total de 475 graus i 475 màsters, dels quals 14 graus i 32 màster seran nous. Bona part d’aquests estudis s’impartirà en llengua anglesa amb l’objectiu de millorar l'ocupabilitat dels nous titulats i ampliar els estudis amb format internacional. Els màsters universitaris que s’ofereixen a Catalunya tenen una dimensió internacional consolidada. Així, un 26% dels estudiants matriculats són estrangers mentre l’anglès és la llengua predominant a 100 titulacions i altres 175 són multilingües. El curs passat, el número total d’estudiants de màsters va augmentar un 21% i s’espera un increment similar per al curs 2015-2016. Uns creixements que permetran desdoblar alguns grups per tal d’oferir un mateix màster en diverses llengües.

 

Imatges

També et pot interessar