L'ACUP, amb els refugiats

Les universitats públiques catalanes, membres de l’ACUP, organitzen el dimarts 13 d’octubre l’acte públic de presentació del comunicat “Les Universitats catalanes, amb els refugiats” (el trobareu adjunt a la dreta) a través del qual les universitats expressen el seu compromís de treballar conjuntament a favor del suport de les persones refugiades. L’acte comptarà amb la participació del president de l’ACUP, Enric Fossas, de la vicerectora de la UB, Carme Panchón, i de diversos experts en matèria de conflictes, migració i refugiats, que debatran sobre la situació actual de les persones refugiades i del paper de les universitats catalanes davant d’aquesta realitat.

Primerament es farà públic el comunicat “Les Universitats catalanes, amb els refugiats” pel qual les universitats es comprometen a promoure i facilitar la implicació activa de les seves comunitats en les iniciatives i accions relacionades amb l’acollida de les persones refugiades que arribin o hagin arribat a Catalunya.

L’acte serà el tret de sortida d’un seguit d’accions de suport als refugiats que les universitats públiques catalanes duran a terme i que s’emmarcaran sota el concepte de ‘Universitats Refugi’. Xerrades de sensibilització sobre el conflicte sirià, facilitar als nouvinguts l’accés a les activitats acadèmiques o articular espais i serveis específics per a donar resposta a les necessitats d’aquest col·lectiu són algunes de les accions #UniversitatsRefugi previstes i que s’aniran fent públiques en aquesta web.

 

Programa de l’acte

Dimarts 13 d’octubre a les 17h

Lloc: Sala Ramón y Cajal, Edifici del Rectorat Universitat de Barcelona

 

17h – Presentació del comunicat “Les Universitats catalanes, amb els refugiats” a càrrec de:

Enric Fossas, president de l’ACUP i Carme Panchón, vicerectora d’Administració i Organització de la UB

17.20h – 18h: Taula rodona i debat amb els experts en matèria de conflictes, migracions i refugiats de les Universitats catalanes:

Modera:

· Ricard Zapata-Barrero, professor de Ciències Polítiques del Dept. de Ciències Polítiques i Socials (UPF) i director del Grup de recerca interdisciplinari sobre immigració (GRITIM-UPF)

Ponents:

· Pere Vilanova Trias, catedràtic de Ciència Política i de l’Administració. Dept. de Dret Constitucional i Ciència Política (UB)

· Laura Feliu, professora titular de Relacions Internacionals. Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia (UAB)

· Jordi Borja, professor emèrit i president del Comitè Acadèmic dels programes de postgrau de Ciutat i Urbanisme (UOC)

 

Podeu llegir el comunicat (adjunt a la dreta)

Documents
Imatges

També et pot interessar

  • Amb la campanya “Universitat, Som Refugi” volem donar resposta a la desinformació i els falsos mites entorn les persones refugiades per tal de fer front als discursos xenòfobs. Impulsat des d'ACNUR (Agència de l'ONU per als refugiats - comitè català) i amb la participació de les universitats...

  • S'obren les inscripcions a la 2a edició dels Tallers de campanyes creatives #SomRefugi, dirigits a l'estudiantat de les universitats públiques catalanes interessat en la situació del dret d’asil arreu del món. A través dels tallers, els participants aprendran a dissenyar i implementar una campanya...

  • El 20 de juny es celebra el Dia Mundial de les Persones Refugiades. Per aquest motiu des de l’ACUP i les vuit universitats membres, s'han preparat tot un seguit d'accions amb l'objectiu de seguir mobilitzant la societat i la comunitat acadèmica respecte aquest tema. Fa ja més d’un any que la...
  • L’Associació Catalana d’Universitats Públiques va participar el dijous 10 de desembre de 2015 en el 48è seminari europeu de l’Academic Cooperation Association (ACA) que va tenir lloc a Brussel·les sota el tema “La crisi internacional de refugiats. Quin rol per a l’educació superior europea?”. La...