L’ACUP acull a Barcelona la 3ª reunió de consorci del projecte europeu TeRRIFICA (Territorial RRI fostering innovative climate action)

Una nova reunió del consorci europeu, acollida per l’ACUP, va tenir lloc els dies 3 i 4 de desembre a la seu de la Fàbrica del Sol de Barcelona, equipament d’educació ambiental promogut per l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona.

Aquesta trobada va constituir una bona ocasió per fer balanç dels assoliments del projecte durant els seu primer any de vida, així com per planificar els propers passos. Entre aquests, hi ha la planificació de vuit escoles d’estiu i el llançament d’una eina de crowd-mapping mitjançant la qual els ciutadans, unint els seus esforços, podran ajudar a construir un mapa interactiu que reculli les seves opinions i experiències en aquells indrets on el canvi climàtic és tangible així com a desenvolupar plans d’acció climàtica locals o regionals a partir dels punts marcats. L’endemà, els socis van assistir a la jornada de treball ‘Citizen Science Experiences from Academia’ organitzada a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB). En aquest context, investigadors tant d’aquest institut com del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) van presentar una sèrie de projectes que relacionen el canvi climàtic i la ciència ciutadana.

TeRRIFICA és un projecte finançat pel programa Horitzó 2020 de la Comissió Europea dins la línia de Science with and for Society. TeRRIFICA està coordinat per Wila Bonn i el consorci TeRRIFICA està compost per la Rhine-Waal University (Kleve, Alemanya), la Education for Sustainable Development Association (Minsk, Bielorússia), el Center for the Promotion of Science (Belgrad, Sèrbia), la University of Vechta (Alemanya), la Adam Mickiewicz University (Poznan, Polònia), Sciences Citoyennes (París, França) i l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (Barcelona).

Recull de fotografies de la trobada: https://www.flickr.com/photos/145303990@N08/albums/72157712604385313

Més informació al web www.terrifica.eu i a les xarxes socials del projecte: perfil a Twitter @TeRRIFICA_ , pàgina a Facebook i grup a LinkedIn.

 

 

 

Imatges
TeRRIFICA partners