La Xarxa ApS(U)CAT i l'ACUP publiquen la "Guia 3: Profiguració, aprenentatge servei i relacions intergeneracionals"

La Xarxa d’Aprenentatge Servei de les Universitats Catalanes i l’Associació Catalana d’Universitats Públiques publiquen la "Guia 3: Profiguració, aprenentatge servei i relacions intergeneracionals". Els autors d'aquesta nova guia, Fidel Molina-Luque (Universitat de Lleida), Deli Miró-Miró (Universitat de Lleida) i Paquita Sanvicén-Torné (Universitat de Lleida), plantegen qüestions al voltant de l'ApS en relació a conceptes com la profiguració, l'envelliment actiu, la creativitat i la narrativa. La Guia, disponible en català i castellà, inclou també una reflexió al voltant dels projectes d'aprenentatge servei en clau intergeneracional i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

La Xarxa d’Aprenentatge Servei de les Universitats Catalanes (Xarxa ApS(U)CAT) té com a objectiu intercanviar experiències i construir nous coneixements respecte a la promoció, implementació, avaluació i institucionalització de l’aprenentatge servei en el context de les universitats catalanes. L’any 2018 s’estableix un marc de col·laboració amb l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), per mitjà de la qual es dóna suport a la visibilització i consolidació de la Xarxa. L’ACUP considera que aquesta és una línia estratègica envers la qual ha d’avançar la universitat i en què es vol contribuir d’una manera activa.

Aquesta Guia forma part d’una col·lecció de guies que aprofundeixen en l’aprenentatge servei en diferents àmbits i contextos universitaris. La finalitat de les guies és construir i difondre coneixement sobre aquesta metodologia a la universitat. Es troben disponibles en aquest web a través dels següent enllaços: GUIA 0 - Fer aprenentatge servei a la universitatGUIA 1 - Aprenentatge servei i pràctica reflexiva i GUIA 2 - Aprenentatge servei i pràctiques curriculars en els Graus d’Educació.

Imatges
Guia 3: Profiguració, aprenentatge servei i relacions intergeneracionals