La URV convoca 25 noves places per a investigadors predoctorals

Els investigadors formaran part del Martí i Franquès COFUND Fellowship Programme cofinançat per la Unió Europea, en el marc del programa Horitzó 2020. Aquest nou programa de la URV treu a convocatòria 25 places enguany i 25 més l’any vinent i els contractes seran de tres anys. Aquesta primera convocatòria està oberta del 15 de febrer al 15 d’abril de 2017.

En el marc del Martí i Franquès COFUND Fellowship Programme, la URV obre avui la convocatòria de 25 places per a investigadors predoctorals en diferents àmbits de recerca. Els candidats començaran el seu contracte de tres anys a la URV aquest mes d’octubre 2017. Les places són cofinançades per la Unió Europea a través del programa Marie Skłodowska-Curie actions, que aporta quatre milions d’euros al programa. La URV destina quatre milions d’euros més per poder contractar un total de 50 investigadors predoctorals en dues convocatòries entre el 2017 i 2018. A més, la convocatòria també tindrà el suport de la Fundació Catalunya-La Pedrera, l’IRTA i el Banco Santander

Aquesta iniciativa permetrà atreure i captar joves amb talent i experiència a l’estranger, ja que els candidats que vulguin optar-hi no poden haver residit més de 12 mesos dels darrers tres anys a Espanya (comptabilitzat en data de 31 de juliol 2017). És a dir, es buscaran estudiants internacionals amb un màster o investigadors espanyols que hagin estat fora dos dels darrers tres anys per donar-los-hi l’oportunitat de desenvolupar la seva carrera investigadora a la Universitat Rovira i Virgili. Els candidats rebran una formació multidisciplinària i intersectorial, fruit de col·laboracions amb més de 30 socis que donen suport actiu a aquest programa.

Un comitè format per avaluadors externs validarà els candidats en una primera fase i, posteriorment, comitès de selecció de la URV entrevistaran els tres millors candidats per cada plaça per triar el candidat final. Es tindrà en compte el perfil acadèmic, mèrits com la recerca i l’experiència professional i la seva motivació i referències. La URV és la primera universitat pública a Espanya que ha rebut aquest finançament i una de les cinc institucions espanyoles que ha rebut aquesta distinció en les dues primeres convocatòries del el programa COFUND predoctoral. La convocatòria està oberta del 15 de febrer al 15 d’abril 2017.

Font: URV Activ@, diari digital de la Universitat Rovira i Virgili

Imatges