La UPC i el Grupo Construcía creen una càtedra d'empresa a l'ESEIAAT per impulsar el talent en l'economia circular

Font: comunicació UPC

El rector de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC)Daniel Crespo; el director de l'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la UPC, Xavier Roca, i el cofundador i CEO de Grup ConstrucíaArturo Fernández, han signat, el 24 de gener, un conveni de col·laboració per crear la Càtedra d'empresa UPC-Grupo Construcía, amb seu a l'ESEIAAT.

L'objectiu de la nova càtedra d'empresa és impulsar i promoure el coneixement i la innovació en l'àmbit de l'economia circular dins del sector de la construcció i de la indústria associada, un model en què el Grupo Construcia és pioner. La càtedra estarà dirigida per la professora Núria Forcada i el director de transformació director de Transformació i Estratègies Operatives del Grupo Construcía, Francisco Lendínez.

Segons el conveni signat el 24 de gener, UPC i el Grupo Construcía impulsaran la Càtedra d'empresa i el hub d'economia circular aplicat a la construcció.

Construcía, empresa fundada el 2002 amb una àmplia experiència en el sector de la construcció, i que compta amb un equip de més de 300 persones, distribuïdes entre les seus de Madrid, Barcelona i Lisboa, ha reformulat el model productiu amb una metodologia pròpia anomenada Lean2Cradle ® Construïa. Aquesta tecnologia innovadora fusiona el paradigma d'economia circular Cradle to Cradle (C2C) amb la metodologia Lean Construction: es prescindeix de tot allò que consumeix recursos i no aporta valor, s'involucra tota la cadena de valor assegurant la sostenibilitat i la rendibilitat del projecte, s'optimitza el preu i es redueixen terminis. Això es tradueix en un augment de productivitat i una reducció dels costos operatius que permeten sumar sostenibilitat i rendibilitat.

L'experiència empresarial en aquesta metodologia pionera en l'àmbit de la construcció, unida al coneixement que generen els equips docents i de recerca de la UPC en aquesta àrea de l'enginyeria, generarà resultats que ajudaran tot el sector a orientar la seva activitat amb criteris de construcció circular. I és que el hub de coneixement en economia circular resultant d'aquesta càtedra vol ser el motor de canvi del sector, generant un ecosistema d'innovació per promoure el coneixement, la transferència i la divulgació científica de l'economia circular en la construcció.

Imatges
Bio-edifici Gonsi Sócrates, considerat el primer construït en base al model d'economia circular a Espanya