La nova edició del rànquing Times Higher Education situa les universitats públiques catalanes en el top10 europeu i en el top20 mundial en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible

La nova edició del rànquing Times Higher Education situa 8 universitats catalanes, 1 més que l’any anterior, en algun dels disset Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

En el marc del sistema públic universitari català, la Universitat de Barcelona és la 89ª del món en l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). La Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Girona i la Universitat Rovira i Virgili se situen en l’interval 101-200. La Universitat Politècnica de Catalunya Barcelona-Tech i la Universitat de Lleida se situen en la forquilla 201-300.

A nivell europeu (EU28+EFTA) aquestes posicions es tradueixen en la 32ª posició per la Universitat de Barcelona i entre la 37-82 per a la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Girona i la Universitat Rovira i Virgili. La Universitat Politècnica de Catalunya Barcelona-Tech i la Universitat de Lleida se situen en la 83-126.

Tant a nivell mundial com europeu, la majoria de les universitats públiques catalanes milloren resultats respecte l’edició anterior. El posicionament obtingut per totes elles situa a Catalunya en el TOP10 europeu i en el TOP20 mundial de països en tots els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Podeu consultar els resultats dels rànkings de cada universitat a través dels següents enllaços:

Les universitats juguen un paper cabdal a l'hora de contribuir a la transformació social i al desenvolupament sostenible a través de tres missions: la formació, la recerca científica i la innovació. Aquest rol queda reflectit en la formulació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i, davant d'aquest context, les universitats públiques catalanes manifesten el seu compromís de contribuir i d'alinear-se amb l’agenda mundial de Nacions Unides. Aposten per situar el desenvolupament sostenible al centre de la seva missió com a institucions d'educació superior. Aspiren a que les universitats membres de l’ACUP es puguin distingir en el futur pel seu compromís i per la contribució a l’agenda 2030, com a part fonamental del seu compromís social: apostar per situar-les a l’avantguarda internacional, com a exemples de vinculació i compromís a la societat més propera i al conjunt del planeta. En aquesta línia de treball, l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) va posar en marxa el portal web www.ods.cat, el qual conté vídeos i recursos on diversos representants de les universitats públiques catalanes mostren el compromís i contribució de les universitats en relació als Objectius de Desenvolupament Sostenible. El portal compta ja amb més de 40 casos publicats com a exemples de la vinculació amb l'Agenda 2030 de les Nacions Unides. Podeu consultar-los a www.ods.cat

ODS

També et pot interessar