La 1a Fira de Mobilitat Internacional mostra als estudiants de la UB totes les possibilitats al seu abast

El 10 d’octubre vinent, la Universitat de Barcelona celebrarà la 1a Fira de Mobilitat Internacional, una activitat adreçada als estudiants en què s’oferirà informació sobre les diferents opcions de mobilitat internacional de què disposen els alumnes de la UB. La jornada, que tindrà lloc als jardins del Col·legi Major Penyafort-Montserrat de 12 a 17 hores, s’acompanyarà d’un programa d’activitats lúdiques que li donaran un caràcter festiu. 

«Tenim la voluntat de despertar l’interès dels estudiants per la mobilitat fent visibles totes les destinacions que tenen al seu abast», explica el vicerector de Projecció i Internacionalització de la UB, Àlex Aguilar. Amb aquest objectiu, la Universitat ha editat, coincidint amb la fira, uns fullets per a cadascun dels 27 centres amb informació dels diferents convenis de mobilitat. Consultant aquests fullets, els estudiants podran saber totes les universitats on poden fer una estada de mobilitat, tot això organitzat per ensenyaments, països i amb diverses dades d’interès com ara la llengua de la docència.

La fira es divideix en diversos espais. En el primer, o zona d’acollida, els estudiants hi trobaran aquests fullets organitzats per facultats i podran fer consultes als informadors. Després, podran passejar per l’espai dedicat a Europa i per l’espai dedicat a la resta del món. En tots dos casos, es podrà consultar informació de diverses universitats, organitzada geogràficament. En col·laboració amb ESN Barcelona UB, l’associació d’estudiants Erasmus, alumnes d’arreu que actualment fan una estada a la UB, coneguts com a ambaixadors, respondran preguntes i faran xerrades.

També hi haurà informació sobre els diversos suports a la mobilitat que ofereixen els serveis de la UB, des de la mateixa Oficina de Mobilitat i Programes Internacionals fins als Serveis Lingüístics, l’Escola d’Idiomes Moderns o l’Escola de Doctorat. La Comissió Fulbright presentarà el seu programa de beques.

 

La Xina, país convidat

Un quart espai estarà dedicat al país convidat, que en aquesta primera edició de la fira és la Xina. Actualment, la UB té signats convenis amb 35 universitats xineses. L’alumnat podrà comprovar les opcions que té a l’abast per fer una estada al país asiàtic. L’Institut Confuci tindrà un estand propi en aquesta àrea de la fira, i també hi haurà una representació consular de la Xina.

Un escenari completarà les instal·lacions, que també preveu incloure activitats lúdiques. Atès que la Xina és el país convidat, hi haurà, per exemple, des d’una exhibició de kungfu i de música tradicional xinesa fins a una zona de menjar xinès.

Font: UB

Imatges
Fira