Joan Subirats, nou ministre d'Universitats

El ministre d’Universitats, Manuel Castells, deixa el Govern de l’Estat després de gairebé dos anys i el substituirà l’extinent d’alcalde de Barcelona Joan Subirats.

Joan Subirats (Barcelona, 1951) és catedràtic de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i va ser el número 2 d’Ada Colau a les llistes de les darreres eleccions municipals, del maig de 2019. Aleshores es va convertir en el primer tinent d’alcalde de cultura i educació, i va assumir la vicepresidència del Consorci d’Educació de Barcelona.

Subirats ha tingut molta projecció als mitjans de comunicació, com a articulista i tertulià. Ha estat director de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB i col·laborador en mitjans com El País, l’ARA, Crític, la Ser o Catalunya Plural. És un dels fundadors de la Fundació Periodisme Plural, que edita Catalunya Plural i El Diari de l’Educació, entre altres, i abans d’entrar en política el 2017 (com a comissionat de Cultura de l’Ajuntament), va ser membre del seu patronat.

Joan Subirats | Foto: Pol Rius

També et pot interessar