El projecte europeu TeRRIFICA participa en la presentació del Pla d’acció Open Government Partnership

El passat 20 de gener es va celebrar, en línia, la Presentació del Pla d'acció OGP Catalunya. I Seminari Directiu: Participació? Cocreació? Com hem de fer les polítiques públiques amb la ciutadania?, organitzada pel Departament d'Exteriors de la Generalitat de Catalunya. "Aquest Pla és un pas decisiu per consolidar el full de ruta en matèria de govern obert per tot el país", va declarar la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina. Per dissenyar-lo, s’ha treballat juntament amb diverses administracions i actors de la societat civil, com ara l’Observatori Català contra la Corrupció, la Iniciativa Barcelona Open Data, el Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya i el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona. Més informació aquí.

En el marc d'aquest seminari, l'ACUP hi va participar exposant el cas pràctic del projecte europeu TeRRIFICA, de la mà de Maria Indurain (AMB, com a socis locals en la coordinació i dinamització del pilot del projecte en el territori metropolità de Barcelona) i Marta Cayetano (ACUP, a càrrec de la comunicació i disseminació del projecte TeRRIFICA). Amb suport europeu, el projecte TeRRIFICA estableix fulls de ruta i indicadors per a metodologies i activitats d'adaptació i mitigació al canvi climàtic a nivell regional. "Enquestes, sessions de treball, entrevistes, i seminaris amb convidats coneixedors i amb diferents punts de vista, han format part del procés de cocreació que proposa TeRRIFICA. Tot això ha permès incorporar la diversitat i complexitat reals per a prendre mesures contra el canvi climàtic", van compartir les ponents.

Moderada per Quim Brugué, doctor en Ciència Política de la UdG, el vídeo i les presentacions de la jornada es troben disponibles al web: https://participacatalunya.cat/conferences/cocreacio

Imatges
 El projecte europeu TeRRIFICA participa a la presentació del Pla d’acció Open Government Partnership