El Consorci Interuniversitari de Gestió Universitària (CIGU) presenta la plataforma virtual Technipedia

Aquest dimarts, 28 de febrer, s’ha presentat a la Universitat de Yaoundé I (UYI), Camerun, la plataforma virtual Technipedia www.technipedia.com un dels resultats del Programa Innovació i Emprenedoria a Àfrica, impulsat pel Consorci Consorci Interuniversitari de Gestió Universitària (CIGU) format per les universitats públiques catalanes de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) i cinc universitats de l’Àfrica subsahariana. El desenvolupament de la plataforma Technipedia ha estat liderat per la banda africana, per part de la Universitat de Yaoundé I i, per la banda catalana, per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat de Lleida (UdL) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). El projecte ha comptat amb el suport de l’Agencia Española de Cooperación al Desarrollo (AECID), de l’Obra Social de la Fundació ‘la Caixa’ i de la Universitat de Lleida (UdL).

L’acte de presentació pública de la plataforma virtual Technipedia ha estat presidit pel Ministre d’Educació Superior de Camerun, Jaques Fame Ndongo, l’Ambaixador d’Espanya a Camerun, Arturo Spiegelberg de Ortueta, el rector de la Universitat de Yaoundé I, Oumarou Bouba, i el president de l’ACUP, Francesc X. Grau. Ha comptat amb l’assistència de personatges destacats de la vida social, política i econòmica de Camerun així com amb representants de les universitats que formen el Consorci CIGU.

Technipedia és una plataforma virtual que té per objectiu reforçar el teixit econòmic als països africans mitjançant la millora de la transferència de coneixement entre les universitats i les empreses, fomentant l’emprenedoria, la innovació i la creació d’empreses entre els joves africans. A través seu s’oferirà informació tecnològica i econòmica així com exemples de bones pràctiques per tal de contribuir a enfortir la cultura tecnològica, a promoure la cultura d’emprenedoria i a fomentar la creació d’empreses innovadores. A més, facilitarà l’intercanvi d’informació entre els emprenedors al posar-los en xarxa. Contribuirà de forma directa a la densificació de la xarxa de petites i mitjanes empreses i servirà com a fons d’informació per a qualsevol creador potencial qui la pot fer servir per desenvolupar el seu projecte mitjançant dades concretes, anàlisis, entre altres.

El Consorci Interuniversitari de Gestió Universitària (CIGU) que ha impulsat Technipedia es va crear en el marc del Programa de Cooperació Universitària amb Àfrica. A través seu es duen a terme diversos projectes de cooperació universitària que tenen per objectiu establir vincles de col·laboració a llarg termini entre les universitats catalanes i les universitats africanes membres del Consorci per tal d’enfortir les capacitats d’aquests en els àmbits de formació, recerca i transferència de coneixement. Les universitats catalanes que formen part del consorci són les universitats membres de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (Universitat de Barcelona (UB); Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); Universitat Politècnica de Catalunya (UPC); Universitat Pompeu Fabra (UPF); Universitat de Girona (UdG); Universitat de Lleida (UdL); Universitat Rovira i Virgili (URV); Universitat Oberta de Catalunya(UOC)). Les universitats africanes membres del consorci són la Universitat d’Antananarivo (Madagascar); la Universitat Cheikh Anta Diop (Senegal); la Universitat Eduardo Mondlane (Moçambic); la Universitat Nacional de Guinea Ecuatorial (Guinea Equatorial) i la Universitat Yaoundé I (Camerún).

Imatges