Comunicat en relació a la declaració d’emergència climàtica

Els rectors i les rectores, i els presidents i presidentes dels Consells Socials de les universitats públiques de Catalunya compartim la preocupació manifestada pels estudiants i la resta de membres de la comunitat universitària davant la crisi climàtica del planeta. És per això que l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) s’adhereix a la Demanda de declaració d’emergència climàtica, tal com han fet nombroses institucions nacionals i internacionals.

Les universitats públiques catalanes estan compromeses amb el respecte al medi ambient i el desenvolupament sostenible, en fer de portaveus de les causes i les conseqüències dels factors que malmeten la Terra. I, així mateix, en aprofundir per mitjà de la recerca i la innovació en les actuacions i pautes que puguin evitar, sobretot, l’escalfament global que tal com ha fet palès l’Intergovernmental Panel on Climate Change 2018 pot dur a catàstrofes sense pal·liatius. 

Aquest compromís es concreta amb el treball que cadascuna de les universitats públiques catalanes realitza internament i de manera conjunta a través de l’ACUP i de la Global University Network for Innovation(GUNi) per implementar l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible i acomplir els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que promou l’Organització de Nacions Unides.

acup

També et pot interessar