Comunicat "En defensa de la democràcia"

La setmana passada, les universitats públiques catalanes, davant les detencions de càrrecs i personal de la Generalitat i ens públics i davant la intervenció dels comptes bancaris de les universitats i els centres de recerca reivindicàvem el diàleg com l’única via possible per l’enteniment en democràcia i denunciàvem l’arbitrarietat repressiva de les accions empreses pel govern de l’Estat espanyol.

Avui, després de les actuacions indiscriminades i violentes d’ahir arreu de Catalunya volem manifestar de nou, de forma clara i contundent, que la democràcia només es pot construir a les urnes.

Fem una crida a tota la comunitat universitària a mantenir la calma i a comportar-se com fins ara de forma pacífica i respectuosa amb totes les opinions i opcions polítiques davant el procés polític que es viu a Catalunya. Des de les universitats renovem el nostre compromís radical en defensa del diàleg i de la negociació, en defensa de les llibertats individuals i col·lectives i, en definitiva, en defensa de la democràcia.

Així mateix, les universitats públiques catalanes ens adherim a l’aturada general convocada per demà dimarts dia 3 d’octubre. 

 

Barcelona, 2 d’octubre de 2017  

Imatges
manifestants