Com respon la universitat als reptes actuals? Models i propostes al simposi CIDUI 2019

El Simposi CIDUI 2019 va tenir lloc el 16 de maig al campus de Poble Nou de la Universitat Pompeu Fabra. En aquesta edició es va centrar en la interacció que hi ha entre la universitat i el seu entorn, reflexionar sobre la diversitat de l’oferta formativa que disposa la universitat per afavorir les necessitats de l’estudiantat, l’ocupabilitat i la competitivitat de les persones titulades. així mateix es va analitzar si les universitats, juntament amb empreses i institucions del seu entorn, creen oportunitats per a promoure el talent dels estudiants, fixar-lo al territori i afavorir-ne el retorn; i finalment, aprofundir en la vinculació de la universitat amb el territori a través de propostes de caràcter social i transformador.

Per tractar les diferents temàtiques es va convidar a participar Faraón Llorens, director de la Cátedra Santander-UA de Transformación Digital i professor de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial la Universitat d’Alacant; Lluís Pastor, director E-learn Center de la Universitat Oberta de Catalunya; M. Carme Verdaguer, directora de la Fundació Bosch i Gimpera; Ferran Badia, vicerector de planificació, innovació i empresa de la Universitat de Lleida; Ismael Peña-López, director general de participació ciutadana de la Generalitat de Catalunya i Mònica Figueras, vicerectora de projectes per al Compromís Social i la Igualtat de la Universitat Pompeu Fabra.

A través del simposi, es van identificar experiències que manifesten el compromís de la universitat amb el seu entorn i plantejar una sèrie de reptes per a que aquesta relació sigui real i efectiva.

Podeu veure les imatges de l'acte, aquí.

 

 

Imatges
simposi

També et pot interessar