Cicle de Seminaris amb el CUIMPB-Centre Ernest Lluch

L'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) ha començat una col·laboració amb el CUIMPB - Centre Ernest Lluch.

 

El CUIMPB Consorci Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Barcelona - Centre Ernest Lluch està constituït per la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP), la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, com centre permanent de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) a Barcelona. Aquest centre universitari coordina i desenvolupa les activitats pròpies de la UIMP: centre universitari d'alta cultura, recerca i especialització, en el qual convergeixen activitats de diferents graus i especialitats universitàries, i que té per missió difondre la cultura i la ciència, així com fomentar relacions d'intercanvi i d'informació científica i cultural d'interès internacional i interregional. 

L'ACUP participa en aquests seminaris en la seva orientació i direcció acadèmica, portant el debat al voltant de qüestions rellevants per a la política i la gestió universitària i de la investigació. En aquesta sèrie de seminaris es mirarà de donar resposta a algunes preguntes que planen per la comunitat universitària més àmplia: 

  • Com ha de ser la formació universitària als inicis del segle XXI? 
  • Com cal promoure l'equitat i la igualtat d'oportunitats a l'educació superior? 
  • Com cal repensar els principis d'autonomia universitària i de llibertat acadèmica? 
  • Com poden contribuir les universitats a fer realitat l'Agenda 2030 de l'ONU i els Objectius de Desenvolupament Sostenible? 
  • Quins han de ser els perfils del personal docent i investigador? Com afavorir una investigació científica responsable i compromesa socialment? 

Aquest Cicle s'emmarca en el context de la 3a Conferència Mundial d'Educació Superior de la UNESCO, que se celebrarà a Barcelona del 18 al 20 de maig del 2022.

El primer dels Seminaris es duu a terme el dimarts 17 de maig a l'Aula 1 del CCCB, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (Carrer Montalegre 5, Barcelona), seu permanent del CUIMP a Barcelona. El títol d'aquests primer seminari és: "Els reptes de l'Educació Superior i la Recerca Científica. Com transformar les Universitats?"

L'assitència a aquest primer simnari és gratuït, però les places són limitades. Més informació a: https://cuimpb.cat/ca/curs/259-transformar-universitats-inaugural

 

 

Imatges
CUIMPB