Acte de llançament del Consell del projecte DECODE per al Desenvolupament Sostenible

El projecte DECODE posarà en marxa el Consell Europeu de Degans per al Desenvolupament Sostenible el 3 de novembre de 2021, en un esdeveniment organitzat en línia a les 15:00h (CET).

El Consell DECODE té com a objectiu donar suport a una comunitat de degans europeus i altres caps d’unitats acadèmiques (departaments, facultats, escoles) en els seus esforços per incorporar el desenvolupament sostenible a les seves institucions. El Consell reunirà més de 150 representants d'institucions d'educació superior per intercanviar opinions, compartir bones pràctiques i iniciatives i aprendre els uns dels altres en una filosofia "de degans a degans". L’intercanvi i l’aprenentatge entre iguals són pilars que contribueixen en última instància a la continuïtat d’aquest projecte. Es crearà una plataforma basada en web i serà el lloc on es posarà a disposició dels grups objectiu l’activitat i els resultats clau del projecte del Consell (és a dir, eines, Programa d’apoderament en línia).

En l’acte oficial de llançament, el professor Charles Hopkins (Càtedra UNESCO de Reorientació de l’Educació cap a la Sostenibilitat de la Universitat de York) farà una presentació com a ponent convidat. És conegut per la seva àmplia experiència i treball en diversos temes, des de l'educació de qualitat fins a l'educació per a la ciutadania global i l'educació per a un futur sostenible.

Els participants també tindran l'oportunitat d'aprendre més sobre la iniciativa del Consell i compartir idees sobre com el Consell pot contribuir a incorporar el desenvolupament sostenible a les seves unitats acadèmiques. A més, compartirem diverses idees clau des de les enquestes als degans (HEI Sustainability Analysis), que s’han dut a terme en el marc del projecte DECODE, amb una visió general més extensa en un seminari de seguiment.

Només hi assistiran membres fundadors del projecte DECODE. El Consell està obert a nous degans i caps d'unitats acadèmiques o altres responsables de conduir el desenvolupament sostenible a nivell de gestió de tot Europa. Per convertir-vos en membre del consell fundador, empleneu el formulari aquí. Més informació sobre el projecte DECODE en aquest enllaç (en català) i al web www.decode-council.org

Imatges
DECODE Official Launch