Vuit graus universitaris públics de Catalunya, entre els 50 millors del món de la seva disciplina

Vuit graus que s'estudien a les universitats públiques catalanes es troben en el Top 50 dels millors del món en la seva disciplina. Així ho ha publicat aquest dimecres el rànquing Quacquarelli Symonds (QS), que analitza cada any les millors universitats en termes generals però també per especialitats, com és el cas, fixant-se sobretot en la investigació que es duu a terme a les universitats (el rànquing QS analitza la reputació entre els acadèmics, la fama dels professors i la qualitat dels investigadors en funció de les citacions dels seus articles, entre altres factors). 

Segons aquests criteris, quatre universitats públiques catalanes són referents mundials en algunes especialitats. Així, la UB és la universitat catalana amb més graus dins d'aquest rànquing, ja que és una de les 50 millors universitats del món en 4 disciplines: anatomia i fisiologia (posició 21), arqueologia (33), filosofia (46) i educació (49). Els graus d'arquitectura (22) i enginyeria (34) de la UPC també són dels 50 millors del món en la seva especialitat, com també ho és el grau en ciències veterinàries que s'imparteix a la UAB, que apareix en el lloc 31. En matèria econòmica, destaca la d'economia que es fa a la UPF

Els resultats, que evidencien el lideratge de les universitats britàniques i americanes i en què comencen a despuntar els centres asiàtics, suposen una notable millora per a les universitats públiques catalanes, que han duplicat resultats en dos anys. El 2015 només 5 graus catalans aconseguien fer-se un lloc en el Top 50 per especialitats. Aquell any, l'índex QS va situar  en primer pla els graus d'arquitectura i enginyeria de la Universitat Politècnica de Catalunya, veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona, economia de la Universitat Pompeu Fabra i filosofia de la Universitat de Barcelona.

 

Imatges
ub