Oriol Amat pren possessió com a cinquè rector de la Universitat Pompeu Fabra

Font: comunicació UPF

L’acte, presidit per Gemma Geis, consellera de Recerca i Universitats, ha tingut lloc el 28 de maig, al migdia, a l’auditori del campus de la Ciutadella. Ha comptat amb la presència de diverses autoritats acadèmiques i càrrecs del govern català. Posteriorment a l’acte, els membres del nou equip de govern de la Universitat han signat el seu nomenament.

Oriol Amat i Salas, catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat, ha pres possessió com a rector de la Universitat Pompeu Fabra, després d’haver estat escollit en les eleccions celebrades del 3 al 5 de maig. D’aquesta manera, es converteix en el cinquè rector de la institució, després d’Enric Argullol (1990-2001), Rosa M. Virós (2001-2005), Josep Joan Moreso (2005-2013)  i Jaume Casals (2013-2021).

L’acte de presa de possessió, que ha estat retransmès en directe per la web de la UPF, ha tingut lloc el 28 de maig, a les 12.00 hores, a l’auditori del campus de la Ciutadella, amb la presència d’unes 120 persones, un aforament limitat en compliment de les mesures de seguretat. Ha estat presidit per Gemma Geis, consellera de Recerca i Universitats, que ha estat acompanyada a la taula per Jaume Casals, rector sortint de la UPF, i Montserrat Vendrell, presidenta del Consell Social de la Universitat.

Hi han assistit diverses autoritats acadèmiques i càrrecs entrants i sortints del Govern de la Generalitat, entre les quals Victòria Alsina, nova consellera d’Acció Exterior i Transparència; Ramon Tremosa, conseller sortint d’Empresa i Coneixement; els rectors Joan Guàrdia (UB), Daniel Crespo (UPC, electe), Quim Salvi (UdG), Josep A. Planell (UOC), Josep M. Garrell (URL), Josep Eladi Baños (UVic-UCC) i Rafael Rodríguez-Ponga  (UAO), l'exrector de la UPF i expresident d'AQU Catalunya Josep Joan Moreso, a banda d’altres càrrecs de l’administració, representants dels diversos col·lectius de la comunitat universitària i de l’àmbit de la recerca català.

L’acte ha començat amb una benvinguda a càrrec de Jaume Casals i la lectura del decret de nomenament d’Oriol Amat com a rector de la Universitat Pompeu Fabra, a càrrec de Gemma Geis, consellera de Recerca i Universitats. Seguidament, Oriol Amat i Gemma Geis han signat, per aquest ordre, l'acta de presa de possessió, moment que ha donat pas als diferents parlaments.

Un cop finalitzat l’acte, el nou equip de vicerectors i vicerectores que acompanyaran Oriol Amat ha signat el seu nomenament. Està estructurat en vuit vicerectorats: adjunt al rector; de Compromís Social i Sostenibilitat; d’Internacionalització; d’Ordenació Acadèmica, de Professorat i de Relacions amb la Comunitat; de Recerca; de Transferència del Coneixement, i de Transformació Educativa, Cultura i Comunicació. Destaca la creació del nou vicerectorat de Transferència del Coneixement, que fa visible la importància i la prioritat que el nou rector vol donar a aquest àmbit.

 

 

 

 

Oriol Amat pren possessió com a cinquè rector de la Universitat Pompeu Fabra

També et pot interessar

  • Font: comunicació UdG Des que es va posar en marxa aquesta iniciativa l’any 2012, la participació de la Universitat de Girona en el Pla De Doctorats Industrials avança amb un total de 54 projectes atorgats, 38 investigadors propis dirigint tesis, 22 grups de recerca involucrats i 13 tesis doctorals...

  • Font: comunicació UPF Un cop tancat el programa Horitzó 2020 de la Unió Europea, la Universitat ha obtingut un total de 85,6 milions d’euros de finançament, repartits entre 176 projectes, xifres que suposen un augment del 16 i el 24%, respectivament, en relació a l’anterior programa FP7. La UPF, que...

  • La consideració dels impactes a l'exterior (en els drets humans, en l'equitat de gènere i en el medi ambient) de la contractació pública no és només una qüestió d'ètica, sinó també jurídica, de responsabilitat, de solidaritat, de sostenibilitat (en la seva triple dimensió), estratègica i d...

  • Font: comunicació UPC El rector de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC), Daniel Crespo; el director de l'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la UPC, Xavier Roca, i el cofundador i CEO de Grup Construcía, Arturo...