Manifest sobre el judici als membres de la sindicatura electoral

Els propers dies 4 i 5 de novembre es farà el judici contra el cinc exmembres de la sindicatura electoral del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre del 2017. Es tracta de cinc juristes, tots ells professors universitaris (Marta Alsina, Marc Marsal, Jordi Matas, Josep Pagès i Tània Verge), que no van arribar a desenvolupar en cap moment les funcions encarregades pel Parlament de Catalunya perquè la sindicatura electoral es va dissoldre tan bon punt el Tribunal Constitucional en va suspendre el decret de creació.

Des de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques volem manifestar, en primer lloc, i a les portes del judici, el nostre suport i solidaritat a aquests membres de la comunitat universitària i a les seves famílies, pel moment difícil que han d’afrontar. No estan sols. 

I en segon lloc, volem també manifestar el convenciment ferm que la judicialització de la política ens allunya de la solució del conflicte. Estem davant d’un problema que només ha de ser resolt en l’àmbit de la política, no en els tribunals. És per això que des de la Universitat no ens cansarem d’apel·lar al diàleg, a la negociació i al pacte. 

Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, 2 de novembre de 2020

Imatges
ACUP