Llançament de la Convocatòria "Tech against Disinformation"

La Digital Future Society ha publicat la convocatòria "Tech against Disinformation". La convocatòria busca solucions innovadores de caràcter tecnològic o digital que ajudin a optimitzar, agilitzar i automatitzar els processos de verificació de continguts (fact-checking) en alguna de les següents fases:

  • Traçabilitat de l'origen de la informació. Identificació d'actors, vectors i canals que fomenten la viralització de fake news.
  • Monitorització de mitjans de comunicació, xarxes socials i aplicacions de missatgeria per a identificar fils, converses o publicacions que haurien de ser contrastades.
  • Verificació de continguts, dades i informacions identificades. o Contrast de la informació amb fact checks ja publicats. o Generació de noves verificacions a partir de dades oficials.
  • Disseminació dels continguts verificats amb l'objectiu de bloquejar la difusió de la informació manipulada

Des de l'ACUP-GUNi donem suport a la iniciativa com a entitat col·laboradora.

La convocatòria està oberta fins el 9 de juliol 2021.

Més informació al web: https://digitalfuturesociety.com/ca/call-tech-against-disinformation/

Context:
En els últims anys, els avenços tecnològics i l’ús massiu d’internet i les xarxes socials han empitjorat la problemàtica de la desinformació degut a la rapidesa a la que es difonen els continguts o l’abast y segmentació de la audiència. En aquest context, han aparegut diferents entitats especialitzades en el procés de verificació de la informació, a través del seguiment i el contrast de continguts, dades i informacions que circulen per la xarxa. Aquest procés de verificació de la informació es coneix com a fact-checking. Tot i que el fact-checking és una pràctica habitual en el periodisme, en el context actual s’ha convertit en un procés fonamental para combatre la desinformació i limitar la seva propagació. Tot i això, es tracte d’un procés lent i manual que requereix temps i recursos. Per això, es fonamental testejar i validar solucions tecnològiques innovadores que ajudin a optimitzar i automatitzar el procés de fact-checking, i així contribuir a la reducció de la difusió i l’impacto de la desinformació en la societat.

Tech against Disinformation

També et pot interessar