L’ACUP viatja al Marroc per a potenciar la cooperació universitària

Una delegació de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) viatjarà al Marroc durant la primera setmana d’abril per a donar un nou impuls a la cooperació universitària. En el curs de la visita, la comitiva es reunirà amb el ministre d’Ensenyament Superior i de Recerca Científica del país, Lahcen Daoudi, i amb els rectors de diferents universitats marroquines de Tanger, Fes, Rabat i Marràqueix amb l’objectiu de desenvolupar estratègies de cooperació entre el país nord-africà i Catalunya.

Es va sol·licitar a l’ambaixador del Marroc a Espanya l’organització de l’agenda de reunions institucionals, en què és previst establir relacions de cooperació acadèmica i científica entre ambdós països.

En el marc del Pla Director 2015-2018 de Cooperació al Desenvolupament de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), les institucions acadèmiques d’educació superior busquen potenciar l’enfocament de gènere, salut i defensa dels drets humans en els projectes de cooperació que es desenvoluparan.

La delegació estarà formada per Jörg Zimmer, vicerector de Política Internacional de la Universitat de Girona, Gemma Xarles, directora de l’Àrea de Cooperació Universitària per al Desenvolupament de la UOC i Nadja Gmelch, cap de projectes de l’ACUP.

 

També et pot interessar