L'ACUP a la 31a conferència anual de l'EAIE a Hèlsinki

L’ACUP i les universitats públiques de Catalunya participen amb un estand en la 31a conferència anual de la European Association for International Education (EAIE) que se celebra del 24 al 27 de setembre del 2019, a Hèlsinki (Finlàndia). El tema de la conferència d'enguany és "Encompassing all voices", que enllaça amb l'enfocament de l'educació per a tothom, ja que Finlàndia és líder en educació inclusiva i un referent per a sistemes educatius de tot el món, i proporciona un accés igualitari i un aprenentatge d'alta qualitat.

Cada any, l’EAIE organitza l’Annual EAIE Conference, que, durant una setmana, aplega universitats d’arreu del món per intercanviar idees, aprendre bones pràctiques i debatre sobre les polítiques i la internacionalització de l’educació superior. En aquesta conferència, participen al voltant de 5.500 visitants de 95 països i representants de més de 600 organitzacions, i està reconeguda com el principal esdeveniment europeu per assistir a networking events i rebre formació per mitjà de tallers, sessions, pòsters i diàlegs sobre la internacionalització de les universitats com, per exemple, polítiques i estratègies, mobilitat o cooperació per al desenvolupament, acreditacions, acollida, idiomes i bones pràctiques.

La delegació catalana ja ha participat en edicions anteriors, com la del 2018 a Ginebra (Suïssa), el 2017 a Sevilla (Espanya), el 2016 a Liverpool (Anglaterra, Regne Unit), el 2015 a Glasgow (Escòcia, Regne Unit), el 2014 a Praga (República Txeca), el 2013 a Istanbul (Turquia), el 2012 a Dublín (Irlanda), el 2011 a Copenhaguen (Dinamarca), el 2010 a Nantes (França) i el 2009 a Madrid (Espanya). L’assistència de membres de la delegació catalana a actes, reunions i presentacions d’altres institucions permeten establir contactes entre universitats i institucions, i facilitar l’intercanvi d’opinions i la discussió sobre temes rellevants pel que fa a la internacionalització de les universitats de Catalunya. Precisament, en el marc de la conferència anual de l’EAIE el projecte Erasmus + Associacions Estratègiques SUCTI (Systemic University Change Towards Internationalisation) de la Universitat Rovira i Virgili rep el reconeixement EAIE 2019 President’s Award.

La European Association for International Education (EAIE) és una organització internacional sense ànim de lucre, fundada l’any 1989. El seu objectiu principal és estimular i facilitar la internacionalització de l’educació superior, a Europa i a la resta del món, així com donar servei a aquelles persones activament implicades en la internacionalització de les seves institucions. L’EAIE la integren més de 1.800 socis, professionals de l’educació internacional (rectors, professorat i coordinadors d’intercanvis internacionals, entre d’altres).

També et pot interessar