L'ACUP i el CIC organitzen la participació catalana a la conferència anual de l'APAIE

L'ACUP i el Consell Interuniversitari de Catalunya han organitzat la presència catalana a la 13a conferència anual i exposició de l’Asia-Pacific Association for International Education (APAIE), organitzada per la Universitat Nacional de Singapur i tres universitats d’acollida locals, del 25 al 29 de març del 2018, a Singapur. D'entre les universitats públiques catalanes van participar a la fira d'educació la UPF, la UB, la UAB i la UPC. Aquesta ha estat la sisena edició en la què el sistema universitari català hi ha estat present. Les edicions anteriors en les quals va participar van ser les de l’any 2017 a Kaohsiung (Taiwan), l’any 2016 a Melbourne (Austràlia), l’any 2015 a Pequín (Xina), l’any 2014 a Seül (Corea del Sud) i l’any 2013 a Hong Kong (Xina).

El tema de la conferència d'enguany de l’APAIE del 2018 ha estat: «L'impacte de la quarta revolució industrial a l’educació superior a la regió d’Àsia i el Pacífic». L’educació superior és un dels pilars fonamentals de la societat que ha de respondre a una economia i a un món radicalment diferent en el futur. Els avenços tecnològics que impacten en la internacionalització de l’educació superior faculten noves perspectives de futur per als graduats, que han de fer front als desafiaments globals, amb noves modalitats de compromís i mobilitat, competència internacional en recerca i col·laboració.

Es tracta d’una fira d'educació a gran escala amb més de 100 estands i més de 1.000 delegats d’arreu del món. Inclou conferències, tallers, exposicions, networking events i visites a universitats locals. L’APAIE és una associació internacional sense ànim de lucre, fundada el 2004, a la Universitat de Corea. Està formada per representants universitaris de tretze països/regions de l’Àsia-Pacífic. Aquesta associació té com a objectiu principal augmentar la cooperació entre les institucions acadèmiques d’educació superior, fomentar la investigació, estimular i facilitar l’intercanvi i la internacionalització de l’educació superior a l’Àsia, a les regions del Pacífic i al món. També vol promoure la internacionalització de les institucions acadèmiques i donar-hi suport. 

Imatges

També et pot interessar