L’ACUP acull a Barcelona la 10ª reunió de consorci del projecte europeu HEIRRI: educació cap a una societat responsable

La 10ª reunió de consorci del projecte HEIRRI (Higher Education Institutions and Responsible Research and Innovation) es va celebrar els dies 13 i 14 de desembre a Barcelona. La trobada va ser organitzada per l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), com a membre del consorci del projecte, a l’edifici del Rectorat de la Universitat Pompeu Fabra, al cor del casc antic de Barcelona.

Aquesta reunió de dos dies va ser un moment clau per debatre temes importants per al projecte, com ara el 2n Congrés HEIRRI, que se celebrarà a Viena el proper 27 d'abril de 2018. Sota el títol “L'educació cap a una societat responsable, transformant les universitats a través de la RRI”, el 2n Congrés HEIRRI presentarà els resultats de prop de tres anys d'activitats de projecte destinades a promoure la integració de RRI dins l'educació de científics, enginyers i altres professionals implicats en el procés de recerca i innovació. Durant la reunió es van debatre els 60 abstracts rebuts d’arreu del món i que s'han presentat per participar al Congrés. Les comunicacions acceptades es publicaran electrònicament al web HEIRRI durant les properes setmanes, així com també els ponents principals i el programa final. La inscripció al Congrés és oberta i gratuïta i compta amb més de 190 participants inscrits a data d’avui.

La trobada també es va centrar en les experiències pilot dels programes de formació HEIRRI, que estan duent a terme les institucions que formen part del consorci del projecte. Des d’agost de 2017 i fins a març de 2018, 5 membres del projecte HEIRRI (Universitat Pompeu Fabra, coordinadora del projecte, juntament amb la Universitat de Split, Universitat de Bergen, l’Institut d'Estudis Avançats de Viena i la Universitat d'Aarhus) estan realitzant proves pilot dels programes de formació i dels materials educatius desenvolupats des de HEIRRI. Es tracta de materials educatius per a titulacions de grau, màster, doctorat, un curs per a formadors, una escola d’estiu i un MOOC i que començaran a estar disponibles en accés obert a partir de la primavera 2018. A més de la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) també s’han sumat a les experiències pilot, aportant el seu punt de vista sobre els materials i l’ús en les seves institucions.

L’ACUP forma part del consorci del projecte, juntament amb 5 institucions europees més, liderant la internacionalització i comunicació del mateix. D’entre les properes activitats a destacar, la GUNi (Global University Network for Innovation), amb la presidència i secretariat ostentats des de l’ACUP, organitza dos workshops a Brasil i Mèxic el proper mes de gener, dirigits investigadors, professors i personal universitari interessats en Recerca i Innovació Responsables (RRI).

Si vols seguir el desenvolupament del projecte HEIRRI, consulta regularment el web www.heirri.eu, inscriu-te al seu butlletí omplint el formulari a www.heirri.eu i fes-te’n seguidor a les xarxes socials: Facebook, Twitter i LinkedIn.

Aquí podeu veure les fotografies de la 10ª reunió de consorci HEIRRI

Imatges